„Sprendimo nėra. Sutarėm dar pagalvoti“, – penktadienį BNS sakė Kęstutis Mažeika.

„Buvo prašymas direktoriaus atleisti jį, mes pasikalbėjom, paprašiau direktoriaus dar pagalvoti, nes turės dar atostogų, ir susitiksime po jų, tada apsitarsime“, – teigė ministras.

Pasak jo, su M. Pulkauninku pokalbiui dėl jo likimo poste jis ketina susitikti liepos vidury. Iki to laiko urėdas turės pateikti informaciją apie įmonės vidines problemas, išorinių veiksnių įtaką jo ir įmonės veiklai.

„Ką jis kalbėjo dėl politinio palaikymo, tai tą palaikymą jis turi, jau išsiaiškinome“, – teigė ministras.

M. Pulkauninkas BNS penktadienį kartojo, kad jo sprendimą trauktis lėmė jausmas, kad jis neturi visiško politinio palaikymo.

„Su ministru pakalbėjome, jis deklaruoja, kad tas politinis palaikymas yra (...). Pasikalbėjom, sutarėm, kad abi pusės dar pagalvosime. Manęs prašė pagalvoti“, – BNS teigė M. Pulkauninkas.

Paklaustas, kas jį priverstų persigalvoti ir likti poste, M. Pulkauninkas neatsakė: „Šiai dienai sunku pasakyti. Daug įvykių per šias dienas buvo, reikia viską ramiai apmąstyti“.

Nuo 2018 metų kovo urėdijai vadovaujantis 41-erių M. Pulkauninkas ketvirtadienį BNS sakė, kad jis neturi politinio palaikymo, todėl paprašė ministro nuo penktadienio nutraukti sutartį šalių sutarimu, o K. Mažeika BNS sakė tam pritaręs.

M. Pulkauninkas pripažino, kad jo sprendimui įtakos turėjo ir trečiadienį Vyriausybės priimtas sprendimas valstybinių miškų medieną laikinai parduoti iki 20 proc. pigiau.

Trečiadienį portalui 15min jis sakė, kad šis Vyriausybės sprendimas valstybei gali kainuoti 68 mln. eurų, o naujos pirkimo taisyklės yra labiausiai naudingos medienos supirkėjams.

Opozicijoje esantys socialdemokratai kritikavo „valstiečių“ inicijuotą urėdijų reformą teigdami, kad dėl jos brango mediena, žaliavos neteko smulkiosios gamybos ir perdirbimo įmonės, buvo atleisti žmonės regionuose.

Socialdemokratų partijos frakcija Seime rengė interpeliaciją buvusiam aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui, kuris premjero iniciatyva neteko posto pernai gruodį. Tarp priekaištų ministrui buvo ir urėdijų reforma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)