Pirmąjį šių metų pusmetį atnaujintos 7 parduotuvės.

Įmonė nurodo, kad pirmąjį šių metų pusmetį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu tinklo apyvarta, skaičiuojant be PVM, augo 2,4 proc. ir siekė daugiau kaip 2,35 milijardo litų.

Aiškinama, kad finansinius rezultatus lėmė tinklo plėtra ir parduotuvių atnaujinimas bei investicijos į klientų poreikių tenkinimą.

Buvo atnaujintos 7 parduotuvės Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Pakruojyje, o bendrovės investicijos į jų atnaujinimą siekė 30 mln. litų.

Apie 1 mln. litų investicijų šiais metais pareikalaus ir naujos nacionalinės valiutos – euro – įvedimas.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 230 „Maxima“ parduotuvių.

"Maxima Latvija" apyvarta pernai siekė 673,47 mln. eurų

Pernai mažmeninės prekybos tinklo "Maxima Latvija" apyvarta siekė 673,47 mln. eurų (2,325 mlrd. Lt) , arba 5,1 proc. daugiau nei 2012 metais, kai apyvarta sudarė 640,81 mln. eurų (2,212 mlrd. Lt) , tačiau praėjusiais metais, lyginant su 2012 metais, šio prekybos tinklo pelnas sumažėjo nuo 20,4 mln. iki 17,74 mln. eurų (61 mln. Lt).

Kaip teigiama įmonės vadovybės pranešime, pernai mažmeninė maisto produktų rinka padidėjo 5,3 proc., ir tai buvo pagrindinė priežastis, lėmusi "Maxima" Latvijoje apyvartos padidėjimą.

Praėjusiais metais šalyje buvo atidarytos trys naujos "Maxima XX" formato parduotuvės, o dešimt parduotuvių buvo modernizuota, išplėtus kulinarinių ir konditerinių gaminių asortimentą.

Praėjusių metų pabaigoje "Maxima Latvija" įmonėje dirbo 7 tūkst. 787 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)