Prekybos tinklas „Maxima“ paskelbė, kad iš prekybos išėmė visą JAV gamintojos „Mars“ produkciją, kuri galimai Lietuvoje išplatino nesaugių šokoladinių batonėlių „Mars“, „Snickers“ ir „Milky Way“ partiją.

„Nors ryte buvo teigta, kad ši partija Lietuvos parduotuvių nepasiekė, prekybos tinklas „Maxima“ savo iniciatyva pirmiausiai sustabdė visų šio gamintojo tiekiamų saldumynų tiekimą į parduotuves, o šiandien ir visiškai nutraukė prekybą jais", - rašoma pranešime spaudai.

Kol kas neskelbiama, kada šis sprendimas nustos galioti.

Prekybos tinklo atstovė spaudai Renata Saulytė DELFI sakė, kad šio gamintojo prekės yra vienos populiariausių.

Prekybos tinklas „Rimi" taip pat priėmė sprendimą laikinai sustabdyti prekybą visais bendrovės „Mars" tiekiamais saldumynais. Tai DELFI patvirtino prekybos tinklo atstovė spaudai Giedrė Bielskytė.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) vykdydama skubų tyrimą nustatė, kad įvairiose prekybos vietose visoje Lietuvoje pirminiais duomenimis buvo išplatinta 17 t galimai nesaugių saldumynų.

„UAB „Mars“ atstovai suklaidinę Lietuvos vartotojus pasielgė nesąžiningai ir neatsakingai. Noriu pabrėžti, kad tyrimas toliau tęsiamas, tačiau už galimai nesaugių saldainių platinimą bus taikomos griežčiausios administracinio poveikio priemonės ir produkcijos į rinką tiekimo ribojimai“, – sako VMVT direktoriaus pavaduotoja Daiva Švelnienė.

Kaip skelbia VMVT, iš rinkos atšaukiami:

- „Snickers“ batonėliai, supakuoti po keturis. Tinkamumo vartoti terminas – 2016 07 10.
- „Snickers miniatures“ saldainiai. Tinkamumo vartoti terminai – 2016 07 17, 2016 08 07.

Vartotojai įsigiję šių saldumynų ir išsaugoję pirkimo čekį, gali juos grąžinti į prekybos vietas.

D. Švelnienė BNS teigė, kad tyrimas dėl „Mars Lietuvos“ platintos nesaugios produkcijos gali trukti apie savaitę, o galutinį sprendimą dėl konkrečių sankcijų bendrovei tarnyba tikisi priimti per porą mėnesių.

„Šiuo metu vyksta tyrimas ir jo rezultatai įtakos kokios sankcijos bus taikomos tiek platintojui, tiek importuotojui (...) Sankcijos pinigine išraiška gali siekti iki 1,5 tūkst. eurų, bet manau, kad didžiausia nuobauda tokiai kompanijai yra atsakomybė prieš vartotoją, nes šitaip neatsakingai elgtis iš tiesų yra labai negarbinga ir neatsakinga“, – BNS sakė VMVT direktoriaus pavaduotoja.

„Mars Lietuva“ praneša atšaukianti visus į prekybą pakliuvusius mini (sveriamus) „Snickers" ir pakelyje po keturis supakuotus „Snickers" batonėlius, kurių galiojimo data yra tarp 2016 metų liepos 10 dienos ir rugpjūčio 14 dienos.

Vartotojai, įsigiję šių produktų raginami jų nevartoti ir nedelsiant paskambinti „Mars“ kokybės telefonu 85 2660726.

„Norime atsiprašyti ir dar kartą nuraminti visus vartotojus, kurie galėjo įsigyti atšauktos partijos „Snickers“ batonėlių. Atsakingai pabrėžiame, kad vos tik buvo patikslinta informacija, kad dalis produkcijos jau iškeliavo iš sandėlių, mes nedelsiant patys apie tai informavome tiek vartotojus, tiek prekybininkus, tiek Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą“, - pranešime spaudai sako Mindaugas Rupšys, bendrovės „Mars Lietuva“ korporacinių reikalų vadovas Baltijos šalims.

Bendrovė „Mars“ savanoriškai atšaukia visą Nyderlandų gamykloje pagamintą batonėlių „Mars", „Snicker" ir „Milky Way" partiją, nes Vokietijoje viename produkte rasta plastiko gabalėlis.

Pasak bendrovės, šis plastikas nekelia grėsmės nei žmogaus gyvybei, nei sveikatai, tačiau gali sukelti nepatogumų.

„Kokybė ir maisto saugumas išlieka svarbiausiu „Mars“ prioritetu, todėl siekdami apsidrausti net nuo menkiausios rizikos sukelti nepatogumų klientams, „Mars“ nusprendė atšaukti visą Nyderlandų gamykloje pagamintą batonėlių Mars, Snickers ir Milky Way partiją“, – teigia M. Rupšys.

Kaip atpažinti „Snickers" batonėlius, kurių patartina nevalgyti (lentelė – žemiau). Jokie kiti produktai, turintys kitokias nei toliau nurodytas galiojimo datas arba siuntų numerius, arba pagaminti kitur, nėra atšaukiami:

DELFI primena, kad Jungtinėse Valstijose įsikūrusi šokoladukų „Mars" bei „Snickers" gamintoja antradienį pranešė atšaukianti savo produkciją Vokietijos ir dar 54 šalyse, skelbia BBC.

Tokio žingsnio buvo imtasi dėl šokoladukuose aptikto plastiko.

Atšaukiami saldainiai „Mars", „Snickers", „Milky Way Minis" bei „Milky Way Miniatures", taip pat kai kurie saldainių rinkiniai „Celebrations".

Produkcijos galiojimo laikas siekia nuo 2016 metų birželio 19 d. iki 2017 metų sausio 8 dienos.

JAV bendrovės atstovai tiksliai neįvardijo, kiek tiksliai šokoladinių batonėlių netinkami vartoti, tačiau vien bendrovės padalinyje Vokietijoje per dieną jų pagaminama apie 10 milijonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (450)