„Apgailestaujame, kad koronavirusas buvo nustatytas mūsų darbuotojai, kuri jau beveik savaitę saviizoliuojasi namuose, nes COVID-19 yra susirgęs jos šeimos narys. Nenustatyta, kad ji būtų turėjusi artimų kontaktų su kitais kolegomis, dirbančiais toje pačioje „Maximos“ parduotuvėje. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir esant poreikiui imsimės rekomenduojamų veiksmų“, – tvirtino prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Parduotuvės patalpos, kuriose dirbo COVID-19 užsikrėtusi darbuotoja, yra išvalytos ir pilnai dezinfekuotos. Pasak E. Dapkienės, šios „Maxima“ parduotuvės darbuotojai ir pirkėjai gali jaustis saugiai ir toliau lankytis šioje parduotuvėje.

Ji taip pat primena, kad „Maxima“ parduotuvėse laikomasi sugriežtintų higienos reikalavimų: reguliariai dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija.

Darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien „Maxima“ darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

„Šalyje daugėjant COVID-19 susirgimo atvejų, suprantame, kad koronavirusas gali paliesti kiekvieną. Tikime, kad prevencinės apsaugos priemonės, kurių esame ėmęsi, padės išvengti COVID-19 susirgimo plitimų, tačiau ne mažiau svarbu, kad kiekvienas iš mūsų jaustų atsakomybę ne tik už savo, bet ir šalia esančių žmonių saugumą. Tad savo klientus kviečiame būti sąmoningiems – parduotuvėse laikytis saugaus atstumo, nepamiršti dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis, kurias galima rasti prie įėjimo“– sako E. Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios COVID-19 susirgimai yra diagnozuoti 19 „Maximos“ darbuotojų, iš kurių 16 darbuotojų yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 633 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 12 darbuotojų testo atsakymo dar laukiama, 6 iš jų yra užsiregistravę profilaktikos tikslais, kuomet Lietuvos savivaldybės organizuoja profilaktinius tyrimus.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)