Ši bauda buvo paskirta už Konkurencijos tarybos nustatytą pažeidimą "Maxima LT" ir UAB „Mantinga“ susitarus dešimt metų neparduoti UAB „Mantinga“ gaminamų duonos ir kitų prekių "Maxima LT" parduotuvėse už mažesnę nei UAB „Mantinga“ „bazinę“ kainą, praneša Konkurencijos taryba.

Teismas taip pat patvirtino už šį pažeidimą UAB „Mantinga“ skirtą 2 151 417 eurų baudą. Bendrovė baudos dar nesumokėjo.

Konkurencijos taryba atkreipia dėmesį į tai, kad bendrovės gali sumokėti paskirtą baudą iškart Konkurencijos tarybai priėmus nutarimą arba jei toks nutarimas apskundžiamas teismams – nutarimui įsiteisėjus. Svarbu tai, kad pastaruoju atveju, reikia sumokėti ne tik baudą, bet ir 6 proc. metines palūkanas.

„Suprantame, kad baudas privalome mokėti. Tai kiekvieno šalies piliečio, kiekvieno šalyje veikiančio juridinio subjekto, tame tarpe ir mūsų bendrovės pareiga. Tad teismo sprendimą įvykdėme ir visą baudą sumokėjome nedelsdami“, – sako bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Pasak „Maxima LT“ vadovo, nors keliolika milijonų eurų siekianti bauda – išties reikšminga suma bendrovei, vis tik sumokant ją viliamasi, kad pinigai, atsidūrę valstybės biudžete bus panaudoti tikslingai.

„Maxima Lt“ vadovas pabrėžia, kad Konkurencijos byloje principinės pozicijos „Maxima LT“ nekeičia: ir toliau lieka įsitikinusi, kad bendrovė nepažeidė Konkurencijos įstatymo, nepadarė niekam žalos ir tebesvarsto galimybę apginti savo poziciją teisinėmis priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)