Pranešime nurodoma, kad šis sprendimas buvo priimtas siekiant parodyti gerą valią ir suteikti paramą žuvusiųjų artimiesiems.

Pirmasis susitarimas buvo pasirašytas su nukentėjusiomis šeimomis, atstovaujamomis advokato Aldžio Gobzemso, kuris atstovauja daugeliui žuvusiųjų šeimų, tačiau susitarimas galios ir kitoms žuvusiųjų šeimoms bei nukentėjusiesiems.

„Atstovaujamų klientų vardu noriu padėkoti „Maxima Latvija“ ir „Tineo“ už jų finansinę paramą tiems, kuriuos palietė ši siaubinga tragedija.

Mes vertiname „Maxima Latvija“ pasiryžimą prisidėti prie nukentėjusių šeimų gerovės. Abi pusės patenkintos sprendimu ir tuo, kad buvo pasiektas bendras supratimas ir susitarimas, kuris padės nukentėjusiųjų šeimoms“, – pranešime sako advokatas Aldis Gobzemsas.

„Zolitudės tragedija palietė ne tik mūsų kaimyninės Latvijos visuomenę, ji sukrėtė kiekvieną mūsų. Kaip socialiai atsakinga bendrovė, jaučiame moralinę atsakomybę Zolitudės tragedijoje žuvusiųjų šeimoms ir nukentėjusiems asmenims. Esame laimingi, kad buvo pasiektas susitarimas užbaigsiantis ilgai besitęsiančias teismines bylas bei tą kankinantį neapibrėžtumą, kuriame gyvena tragedijos paliesti žmonės“,– pranešime teigia Alvydas Šustikas, „Maxima Latviją“ valdančios bendrovės „Maxima Grupė“ generalinis direktorius.

„Šiems žmonėms reikalinga parama jau dabar, todėl „Maxima Latvija“ žuvusiųjų šeimoms yra pasirengusi išmokėti po 100 000 eurų. Tokį sprendimą „Maxima Latvija“ priėmė siekdama parodyti gerą valią ir suteikti paramą žuvusiųjų šeimoms“, – pabrėžia A. Šustikas.

Iki pasirašydama susitarimą, „Maxima Latvija“ jau išmokėjo daugiau nei 2 mln. eurų nukentėjusiems tragedijos metu. Bendrovė „Tineo“ žemės sklypą, kuriame įvyko Zolitūdės tragedija, padovanojo Rygos miestui, kuris ir nuspręs, kaip įamžinti tragedijoje žuvusiųjų atminimą.

2013 m. lapkritį įgriuvus prekybos tinklo „Maxima Latvija“ stogui žuvo 54 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)