„Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo taryba, kurią sudaro 47 verslo asociacijos, kreipėsi dar į praėjusią Vyriausybę 2018 m. ir pateikė pasiūlymą didinti PVM ribą. Kadangi Europos Komisija (EK), atsižvelgdama į smulkaus ir vidutinio verslo visoje Europoje padėtį, pasiūlė valstybėms narėms nusistatyti ne minimalią, o žymiai didesnę, leidžiamą iki 85 tūkst. eurų PVM ribą, rašėme raštus tiek Vyriausybei, tiek Finansų ministerijai.

Visgi buvo sakoma, kad iki tokio lygio ribos pakelti negalima – Finansų ministerija pasiūlė 55 tūkst. eurų ribą ir sakė, kad prašymą įteiks EK, tačiau paaiškėjo, kad šita riba ir kreipimasis į EK nebuvo padarytas“, – sakė ji po pirmadienį įvykusio Smulkaus ir vidutinio verslo tarybos valdybos posėdžio.
Anot D. Matukienės, iš Finansų ministerijos reikalaujama nedelsiant kreiptis į EK.

„Mūsų taryba šiandien priėmė sprendimą labai griežtai pareikalauti, kad per artimiausią laikotarpį, ne vėlesnį nei dvi savaitės, būtų kreipiamasi į EK, kuri leido netgi pavėlavus papildomai kreiptis dėl šios ribos didinimo, ir atsižvelgiant į pandemijos, karantino sąlygas bei į smulkaus verslo be galo ilgą uždarymo laikotarpį šitą ribą didinti iki 85 tūkst. eurų leidžiamos ribos“, – sakė ji.

ELTA primena, kad Finansų ministerija 2020 m. birželį ketino prašyti Briuselio nuo šių metų sausio 1 d. leisti padidinti PVM mokėtojo ribą nuo 45 iki 55 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)