Marijampolės regioniniam, sąvartynui statyti pasibaigė paskutinę 2005 metų dieną. Tuomet buvo numatyta, kad sąvartynas iki 2007 metų pabaigos bus pastatytas už 14,7 milijono litų.

Tačiau keturis mėnesius darbai nebuvo pradėti, kadangi Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras nepriėmė "Haskoning Nederland B .V." bendrovės parengto techninio projekto, o Marijampolės savivaldybė neišdavė leidimo statyti.

"Jau dirbant paaiškėjo, kad mums perduotas projektas turi ne visus techninius pagrindimus, trūksta schemų ir aiškinamųjų raštų, nėra ryšio tarp atskirų dalių ir sprendimų, daug techninio broko", - sakė "Požeminių vandenų" vyriausiasis inžineirius Edvardas Staršelskis.

Sąvartyno statybos techninę priežiūrą vykdančios bendrovės "Sweco BKG" viceprezidentas Aidas Vaišnoras sakė, kad Marijampolės regioniniam sąvartynui parinktoje vietoje yra gana aukštas gruntinių vandenų lygis, todėl pagal pateiktą projektą įrengiant sąvartyną jo altitudė tampa beveik lygi su gruntinių vandenų lygiu.

Jeigu paaiškėtų, kad projektuotojai, nustatydami sąvartyno lygį, padarė klaidą, objekto kaina dar gerokai išaugtų. Visas sąvartyno plotas yra apie 6 hektarus, o pakelti jo lygį gali tekti apie metrą.

Marijampolės apskrities atliekų centro direktorius Antanas Mieliauskas teigia, kad ryšiai su sąvartyną projektavusiais "Haskoning Nederland B.V." nesusiklostė nuo pat pradžių.

Nors 2003 metais pasirašyta sutartis su šia bendrove jai vėluojant atlikti darbus buvo pratęsta du kartus, visų projektinių dokumentų neparengta iki šiol.

Tačiau darbus buvo nuspręsta pradėti, nes projektą vykdanti Aplinkos projektų valdymo agentūra nurodė, kad, jų nepradėjus šiemet, vėliau pinigų Europos Sąjungos fondai gali ir neskirti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją