Bankroto byla "Marijampolės pieno konservams" buvo iškelta kovo 1 dieną. Jos skolos bendrovės darbuotojams sudarė apie 2,2 mln. litų, o pieno statytojams viršijo 17 mln. litų. Bendrovė turi kelis tūkstančius kreditorių, didžioji jų dalis - smulkūs. Visi kreditiniai įsiskolinimai siekia 113 mln. litų.

Žemės ūkio bankui "Marijampolės pieno konservų" skola sudaro 40,56 mln. litų, Turto bankui - 36,37 mln. litų. Apie 6 mln. kombinatas yra įsiskolinęs "Sodrai".

Kreditoriai nutarė, kad įmonės turtas bus parduodamas su visais jai priklausomais pastatais, jos neskaldant. Pirkėjas turės įsigyti ne tik pagrindinį pastatą Marijampolėje, bet ir Kalvarijos pieno miltų cechą, taip pat Lazdijų, Jurbarko, Šakių, Prienų pienines.

Žemdirbių nuomone, pasiūlyta pardavimo kaina yra per maža, nes jei tik tiek pinigų bus sumokėta varžytynėse, jiems pinigų už pristatytą pieną gali likti labai mažai arba visai nelikti.

Šiuo metu pieno bendrovė dirba, kasdien superkama ir perdirbama apie 80 tonų pieno. Gegužę pirmą kartą po ilgos pertraukos kombinatas nepatyrė nuostolio, o birželį bus gautas nedidelis pelnas.

Kreditorių komiteto pirmininkas Albinas Mitrulevičius teigė, jog jau yra vienas realus bendrovės pirkėjas, tačiau jo nenorėjo įvardyti. Anksčiau buvo skelbiama, kad kombinatą norėtų įsigyti Marijampolės cukraus fabriką sanuojanti "Arvi" įmonė, Baltijos agropramoninė grupė ir bendroji Lietuvos, Rusijos ir Lichtenšteino įmonė "Eksimeta".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją