„Airijoje išsiėmė mokėjimų, o Lietuvoje - elektroninių mokėjimų įstaigos. Jos yra skirtingos. Mokėjimų licencija leidžia atlikti tik mokėjimus, o elektroninių mokėjimų jau leidžia šiek tiek daugiau“, - „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ komentavo „Investuok Lietuvoje“ vadovas.

Pasak jo, teigti, kad „Google“ atėjo į Lietuvą ir išėjo, negalima. Vis dėlto bendrovės pasirinkimas dėl Airijos rodo, kad, jeigu niekas nepasikeis, tikėtina, jog antroji licencija Lietuvoje gali būti deaktyvuota, arba didžioji veiklos dalis bus vykdoma per Airiją.

Pagrindinė tokio pasirinkimo priežastis, M. Katino teigimu, - reguliavimo aplinka, taip pat ir daugiau rūšių identifikacinių dokumentų pripažinimas. Pasak jo, Seime strigusi diskusija dėl galimybės vairuotojo pažymėjimą pripažinti pakankamu asmens tapatybei nustatyti riboja Lietuvos konkurencingumą.

„Lietuvos pasirinktas kelias yra nelankstus ir griežtas“, - sakė „Investuok Lietuvoje“ vadovas.

Pasak jo, kitose šalyse žmones identifikuoti galima daug paprasčiau.

Vis dėlto, M. Katino nuomone, kol kas praloštas pirmas kėlinys, bet ne rungtynės.

ELTA primena, kad Lietuvos banko valdyba pernai bendrovei „Google Payment Lithuania“ suteikė elektroninių pinigų įstaigos licenciją, suteikiančią teisę leisti ir išpirkti elektroninius pinigus, teikti mokėjimo paslaugas.

„Google Payment Lithuania“ yra viena iš „Alphabet Inc.“ („Google“ patronuojančioji bendrovė) grupei priklausančių įmonių. Bendrovė, turėdama elektroninių pinigų įstaigos licenciją, gali leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimo paslaugas, užtikrinančias sklandų elektroninių parduotuvių darbą Europoje, kartu kurdama ir kitus Lietuvos bei kitų Europos ekonominės erdvės vartotojams skirtus produktus.

Praėjusią savaitę „Alphabet“ paskelbė, kad nuo balandžio 4 d. „Google“ mokėjimų paslauga bus vykdoma per Airijoje registruotą įmonę „Google Ireland Limited, rašė „Verslo žinios“. Kaip skelbė „Google“, toks sprendimas susijęs su Jungtinės Karalystės santykiais su ES.