„Mano akimis, sprendimas yra teisingas. (...) Kai įstatymai įsigalioja per kelias dienas nuo jų priėmimo, na, jie iš tiesų pažeisdavo teisėtus lūkesčius tiek žmonių, tiek verslo subjektų. Aš manau, kad anksčiau vienintelis būdas nuo to apsisaugoti buvo rinkti tokius Seimo narius, kurie suformuotų Vyriausybę, kuri tokių sprendimų nepriiminėtų“, – BNS sakė Mykolas Majauskas.

Pasak jo, dabar, nepaisant, kokia Vyriausybė bebūtų, Konstitucinis Teismas aiškiai pasakė, kad skubotų mokesčių pakeitimų būti neturėtų.

„Aš vieną kartą išreiškiau savo asmeninę poziciją, kad mokesčių sistemoje turime elgtis kaip krištolo parduotuvėje ir nedaryti skubių judesių“, – pridūrė jis.

Tačiau kalbėdamas apie planuojamą tikslinti šių metų biudžetą ir numatomas pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatas, M. Majauskas atkreipė dėmesį, kad KT paliko išimčių.

„Tikslinime (biudžeto – BNS) kalbame tiktai apie pridėtinės vertės mokesčio lengvatų laikinų įvedimą ir Konstitucinis Teismas pažymėjo, kad lengvinant padėtį ir pritaikant mažesnį tarifą galima nustatyti trumpesnį laikotarpį“, – argumentavo BFK pirmininkas.

Jis taip pat užsiminė, kad kalbama apie lengvatas ypatingu laikotarpiu – tebesitęsiant pandemijai.

„Taip pat KT pažymėjo, kad ypatingais atvejais galima priimti sprendimus, kuriems būtų taikomas trumpesnis įsigaliojimas. Tai manau, kad ir vienu, ir kitu atveju mes tikrai galime šiandien pagrįsti, kad reikia greitų, skubių sprendimų suteikti paramą kultūros, sporto renginių, taip pat maitinimo paslaugų sektoriui“, – sakė M. Majauskas.

KT teigimu, keičiant mokesčių įstatymus trumpesnis jų įsigaliojimo terminas būtų pateisinamas tik siekiu užtikrinti svarbų viešąjį interesą – viešųjų finansų stabilumą, itin nedidinti biudžeto deficito susiklosčius itin sunkiai ekonominei, finansinei padėčiai.

KT nutarimas įsigalios 2022 metų liepos 1 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)