Išplatintame pranešime spaudai organizacija pažymi, kad „vabzdžiai gali tapti puikiu baltymų ir vitaminų šaltiniu“. Pasak mokslininkų, „vabalai, žiogai ir drugeliai baltymų turi tiek pat, kiek ir, tarkime, žuvis ar mėsa, o vabzdžių lervose yra svarbių vitaminų ir mineralų“.
Ekspertai pastebi, kad „žmogus valgyti gali maždaug 1 tūkst. 400 tipų vabzdžių“. „Juos valgo 36 Afrikos, 29 Azijos ir 23 Šiaurės ir Pietų Amerikos šalys“, - nurodoma pranešime spaudai.
Be to, vienose šalyse tai laikoma delikatesu, o kitose vabzdžiai yra kasdienio raciono dalis.
Tailande prasidėjusioje konferencijoje „maitinimosi specialistai apžvelgs galimybes efektyviai išnaudoti miškus, kuriuose gyvena valgomi vabzdžiai. Taip pat svarstytis jų surinkimo, pakavimo, platinimo ir vartojimo klausimai“, teigiama FAO pranešime.