Rekomendacijose nurodoma, kad įmonės turėtų informuoti darbuotojus, jog karščiuodami, jausdami pasunkėjusį kvėpavimą ar turėdami kitų viršutinių kvėpavimo ligų požymių jie privalo į darbą nevykti, o tokių požymių atsiradus darbo metu, jie turėtų informuoti atsakingą asmenį darbovietėje, nusišalinti nuo darbo ir pasikonsultuoti karštąja koronaviruso linija 1808 arba susisiekti su šeimos gydytoju konsultacijai.

Bendrovių vadovybė taip pat įpareigojama užtikrinti, kad visuose maisto tvarkymo etapuose dirbtų tik darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų susirgimų požymių.
Įmonių vadovams taip pat nurodoma prievolė užtikrinti, kad darbo metu darbuotojai vengtų socialinio kontakto, laikytųsi saugaus atstumo (ne mažiau kaip 1-2 metrai) ir griežtos rankų higienos, vengtų liesti rankomis veidą, akis, nosį, burną, laikytųsi čiaudėjimo etiketo.

Maisto pramonės įmonės turės užtikrinti, kad vienkartinės pirštinės nebūtų dezinfekuojamos skysčiais ir pakartotinai naudojamos nusiėmus, o visas įmonės personalas būtų apmokytas tinkamai užsidėti, naudoti ir nusiimti asmenines apsaugos priemones.

Rekomendacijose nurodoma, kad jei įmonės administracija gavo informaciją apie darbuotojui nustatytą COVID-19 atvejį, privaloma informuoti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC) ir darbuotojui bei su juo sąlytį turėjusiems asmenims taikyti 14 dienų izoliaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)