Pasak VMVT, pirkėjas turėtų perskaityti informaciją ženklinimo etiketėje apie gaminio sudedamąsias dalis, maistingumą, tinkamumo vartoti terminą, laikymo sąlygas, gamintoją. Sudėtyje esančios medžiagos, galinčios sukelti alergijas ar netoleravimą, nurodomos paryškintu šriftu.

Perkant kalėdinius saldainius (šokoladinius Kalėdų senelius, Advento kalendorius, šokoladines figūrėles, žaisliukus, ledinukus, guminukus, zefyrus ir kita) vertėtų pamąstyti, ar tokia dovana tikrai reikalinga, nes pagrindinė saldumynų sudedamoji dalis yra cukrus.

Jeigu produktų sudėtyje yra dažiklių: oranžinio geltonojo (E 110), chinolino geltonojo (E 104), karmoisino (E 122), raudonojo dažiklio (Allura Red) (E 129), tartrazino (E 102), raudonojo ponso dažiklio 4R (E 124), ženklinimo etiketėse turi būti nurodyta, kad jie gali neigiamai veikti vaikų aktyvumą ir dėmesį.

Perkant žuvį vertėtų žinoti, jog gyvos žuvys turi būti laikomos švariame, deguonies prisotintame vandenyje. Jos neturi skleisti pašalinio kvapo ir turi laisvai plaukioti. Kai kurių žuvų akvariumuose gali būti ir daugiau (pavyzdžiui, karpių ar lynų), nes jos ne tokios reiklios aplinkai.

Šviežių žuvų oda turi būti blizganti ir stangri, gleivės skaidrios, pelekai ir uodegos neapdžiūvę, nesusiklijavę, žiaunos - rausvos, akys neapsiblaususios. Šviežią žuvį paspaudus pirštu, duobutė tuojau pat turi išsilyginti, jei žuvis sena - paspaudimo vieta ilgai išlieka matoma. Nešviežios, pradedančios gesti žuvys skleidžia puvimo kvapą, jų oda paprastai būna matinė, žvynai pilkšvi, žiaunos raudonai rudos ar net murzinai žalios spalvos, akys įdubusios, perspėja Tarnyba.

Renkantis silkes, reikėtų atkreipti dėmesį į jų spalvą - jos turi būti nepageltusios, nepatamsėjusios, stipriai sūdytų žuvų paviršius gali būti nežymiai patamsėjęs su gelsvu atspalviu paviršiuje ir pjūvio vietose, raumenys kieti, o silpnai sūdytų - minkšti, tačiau nesuglebę, standūs. Pradedančių gesti silkių paviršius būna pasidengęs pilkomis ar gelsvomis apnašomis, oda lengvai plyšta, neskrostų silkių dažnai būna suplyšę pilvai.

Maisto ir veterinarijos tarnyba taip pat perspėja, kad atidarius įvairias silkių užkandas (su daržovėmis, grybais, padažais, aliejumi ir pan.) jos turėtų būti suvartojamos kuo greičiau, nes žuvų riebalai greitai oksiduojasi, gali pakisti šių konservų spalva, kvapas, skonis. Pajutus pašalinį kvapą tokių produktų geriau nevartoti.

Renkantis mėsą internetu vartotojai turėtų pasitikrinti, ar pateikta pakankamai informacijos apie produktus, ar skelbimuose nurodyta interneto svetainė nėra fiktyvi. VMVT, atlikusi skelbimų, kuriuose buvo siūloma pirkti mėsos produktus, patikrinimus, nustatė, jog tik 5 proc. prekiautojų turėjo VMVT išduotus leidimus. Skelbimuose taip pat buvo rasta klaidinančios informacijos: pavyzdžiui, prekiautojai nurodė, kad jų parduodama mėsa ar jos produktai ekologiški, tačiau nei ūkis, nei jame vykdoma veikla nesertifikuoti pagal reikalavimus kaip ekologiški.