Pirmasis tarptautinių siuntų paslaugų kompanijos MBE siuntų centras ketvirtadienį atidarytas Vilniuje, o penktadienį duris atvers Klaipėdoje. Kompanijos plėtros planai – ambicingi: artimiausiu metu Lietuvoje planuojama atidaryti 25 centrus. Lietuvoje MBE centrų skaičius bus didžiausias iš visų Baltijos šalių, skelbiama bendrovės pranešime.

„Mail Boxes Etc.“ – vienas iš sėkmingiausių franšizių tinklų pasaulyje. Penkerius metus iš eilės MBE tapo savo srities lydere tarp 500 Amerikos kompanijų, veikiančių pagal franšizę. MBE veikia 44 šalyse, turi virš 2500 centrų visame pasaulyje. Dabar kompanijos centrinė būstinė įsikūrusi Italijoje, Milane.

„Esu labai laimingas, kad atidaromas pirmasis centras čia, jau ir Lietuvoje, nes tai Lietuvos verslui ir žmonėms užtikrins kokybiškas paslaugas, - teigė Mail Boxes Etc. Pasaulinio verslo vystymo vadovas Paolo Vitale, specialiai atvykęs į Lietuvą į atidarymo šventę.

Paolo Vitale
Nemokamai pakuos klientų siuntas

MBE nekonkuruoja su kurjerių kompanijomis: jos yra verslo partneriai. Mail Boxes Etc. dirba kaip kurjerių brokeris: pagal kliento poreikius parenka labiausiai tinkančią siuntų kompaniją, kam aktualu išsiųsti kuo greičiau, o kam – kuo pigiau.

Didžiausias kompanijos MBE išskirtinumas – nemokamai supakuos klientų siuntas ir išsiųs jas į bet kurį pasaulio kraštą.

„Dažnai verslo įmonėms kyla klausimai, kaip patogiau, greičiau ar pigiau išsiųsti siuntą verslo klientui ar partneriui? Kaip saugiai ją supakuoti? Tokių ir panašių rūpesčių padėsime atsikratyti tiek įmonėms, tiek privatiems asmenims“, - teigia kompanijos Mail Boxes Etc. Vilniaus centro vadovas Andžejus Zajankovskis.

Kiekvienas taps VIP klientu

„Mes padėsime verslui ir žmonėms taupyti laiką ir pinigus. Kiekvienas klientas gaus išskirtinį ir individualų dėmesį, turės savo asmeninį vadybininką ir pasijus svarbiausiu mūsų klientu. Aptarnavimas bus kaip VIP asmenų“, - teigia Mail Boxes Etc. centro Vilniuje vadovas.
Kompanija Mail Boxes Etc. žada būti lanksti: bet kuriuo paros metu galės siuntą paimti tiesiai iš kliento ofiso ar namų, nemokamai ją supakuoti ir pristatyti kaip įmanoma greičiausiai ten, kur klientui reikia.

„Dažnai versle pasitaiko tokių situacijų, kai verslo partneriui reikia skubiai išsiųsti siuntą, kad gautų tą pačią dieną, bet nebėra galimybės. Mes bandysime padėti, jei reikės, sutvarkysime ir visus dokumentus, parengsime muitinei formalumus“, - sako A.Zajankovskis.

Mail Boxes Etc. centre taip pat teikiamos ir kitos paslaugos: galima išsinuomoti pašto dėžutę, įsigyti ar užsisakyti kanceliarinių prekių.

Kompanija Mail Boxes Etc. buvo įkurta 1980 metais San Diege, Kalifornijoje (JAV). Laikui bėgant ji tapo vienu iš didžiausių pasaulyje tinklų, veikiančių franšizės principu mažmeninės prekybos, logistikos, spausdinimo, rinkodaros ir ryšių sprendimų verslui ir privatiems klientams srityse. 2001 m. „UPS Inc.“ įsigijo Mail Boxes Etc. ir 2003 m. tiek JAV, tiek Kanadoje pervadino į „The UPS Store“.

2009 m. MBE Worldwide S.p.A., šeimai priklausanti Italijos bendrovė, įsikūrusi Milane (Italijoje), turinti licencijas Italijoje, Ispanijoje ir Vokietijoje, įsigijo pasaulinį MBE paslaugų centrų tinklą (išskyrus centrus Šiaurės Amerikoje).

2017 m. MBE Worldwide dar įsigijo dvi JAV įmones: „PostNet International Franchise“ ir „AlphaGraphics“, kad išplėstų savo paslaugų centrų tinklą JAV, Kanadoje, Pietų Afrikoje ir kitose šalyse. 2017 m. „MBE Worldwide“ taip pat įsigijo ir logistikos verslo platformą „Spedingo“.