„Gyventojų pajamų tarifo laikinas sumažinimas padėtų labiausiai viduriniajai klasei, tiems gyventojams, kurie neprarado darbo ir pajamų. Tie, kurie prarado darbą, tie, kurie uždirbo minimalų mėnesinį atlyginimą ir beveik nemoka GPM, jie iš to jokios naudos, deja, neturėtų“, – penktadienį LRT radijui sakė ekonomistas.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę pareiškė, kad reikėtų daugiau kalbėti apie mokesčių sistemos vaidmenį kovojant su koronaviruso sukelta krize.

„Viena iš galimų krypčių – laikinas gyventojų pajamų mokesčio sumažinimas krizės laikotarpiu. Turime puikią progą pakeisti iš ankstesnės krizės atėjusį neigiamą naratyvą ir įkvėpti gyventojams daugiau tikėjimo ateitimi“, – sakė G. Nausėda.

Šiam siūlymui teigė pritarianti Lietuvos verslo konfederacija (LVK). Anot jos, toks sprendimas ne tik leistų darbuotojams daugiau uždirbti bei potencialiai padidintų vartojimą, kuris skatintų šalies ekonominį atsigavimą, tačiau taip pat amortizuotų šiomis dienomis labai aktualų algos nedidėjimo klausimą.

Tuo metu finansų ministras Vilius Šapoka antradienį sakė atsargiai žiūrintis į prezidento siūlymą dėl laikino GPM sumažinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)