Pirmadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė sprendimą dėl buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko M. Kaseliausko skundo.

M. Kaseliauskas teismo prašė panaikinti Finansų ministro 2013 m. lapkritį pasirašytą įsakymą, kuriuo buvusiam inspekcijos vadovui buvo skirtas griežtas papeikimas.

Teisėja Irena Paulauskienė buvusio VMI vadovo skundą atmetė kaip nepagrįstą. Sprendimas gali būti skundžiamas per 14 dienų.

Teisėja savo sprendimą motyvavo tuo, kad buvo įrodyta tarnybinio nusižengimo sudėtis, nebuvo nustatyta procedūrinių nusižengimų ir terminas pareikšti nuobaudai nebuvo praleistas.

Kaip buvo skelbta, šis papeikimas M. Kaseliauskui buvo skirtas atsižvelgiant į komisijos išvadą, kad šis pažeidė teisės aktus, reglamentuojančius buhalterinės apskaitos organizavimą ir tvarkymą, informacinių sistemų kūrimą, jų įteisinimą. Skelbta, kad M. Kaseliauskas taip pat padarė šiurkštų tarnybinį nusižengimą.

Finansų ministerija tuomet skelbė, kad buvęs VMI vadovas priėmė kompiuterinę Mokesčių apskaitos informacinę sistemą neįsitikinęs, kad ji atitinka projekte numatytus reikalavimus.

DELFI primena, kad šiuo metu Valstybinei mokesčių inspekcijai vadovauja Dainoras Bradauskas. Prieš tai jis buvo inspekcijos vadovo pavaduotojas. M. Kaseliauskas viršininko pareigas ėjo nuo 2005 m. Pasibaigus jo kadencijai Finansų ministras R. Šadžius jos nepratęsė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)