Su DELFI charizmatiškas treneris sutiko pasikalbėti per „Skype“. Vyras entuziastingai aiškino, kaip teisingai pasirinkti kelią siekiant didžiausių tikslų gyvenime ir darbe.

Visgi J. McClendonas III daug detalių paliko paslaptyje. Daugiau lietuviams apie efektyvumą žada papasakoti birželio 1-2 d. Kaune, kai dalyvaus lyderystės konferencijoje „Forum One“. Renginyje jis žada skaityti paskaitą „Į verslo aukštumas ir gyvenimo laimę su pasimėgavimu: kaip pažadinti vidinį potencialą ir pasiekti maksimalaus efektyvumo“.

J. McClendonas internetinio pokalbio metu teigė, kad jau ilgus metus dirba su žmonėmis padėdamas jiems kuo daugiau „išpešti“ iš savęs. Tačiau iškart vyras primena, kad jis nėra koks šarlatanas. Neuropsichologijos išsilavinimą turintis amerikietis visuose savo mokymuose remiasi vien mokslo įrodytomis tiesomis.

Siūlo dirbti pagal Rytų filosofiją

Pietų Kalifornijos universitete ekonomikos ir vadybos mokslus dėstantis J. McClendonas atskleidė, kad darbe pasiekti daugiau stabdo nesėkmės, o kartu ir sėkmės baimė, disciplinos trūkumas, susitaikymas su esama situacija.

„Tačiau čia reikėtų pažiūrėti į mokslą. Vakarų pasaulio mokslas rėmėsi patologija – studijuojame negyvus kūnus, tai kas buvo. O štai Rytų mokslai visada galvojo apie dabartį ir ateitį – kaip išlaikyti kažką gyvą. Tai aš savo praktikoje ir bandau įgyvendinti šią filosofiją“, - kalbėjo amerikietis.

Todėl asmenybės treneris teigė, kad savo seminaruose nesikapsto po tai, kas žmogų stabdo nuo tikslų pasiekimo. Jis ieško, kas juos motyvuoja, padeda judėti į prieki. „Nuo to ir reikia pradėti“, - įsitikinęs J. McClendonas.

Savo taktiką specialistas išbandė pokalbio metu ir su žurnaliste.

„Ką jūs mėgstate?“, - klausė neuropsichologas.

„Keliauti“, - atsako žurnalistė.

„Tai dabar užsimerkite ir įsivaizduokite, kad jūsų laukia kelionė apie pasaulį, - privertė asmenybės treneris. - Jaučiate tą jausmą? Tai laimė. Būtent ji ir padeda pasiekti, ko norite.“

Būtent apie H (angl. happiness, liet. laimė) faktorių, pakeičiantį ateitį, ir žada Lietuvoje kalbėti amerikietis. „Tai psichologija apie tai, kaip laimė daro įtaką bet kokiems mūsų veiksmams“, - kalbėjo pašnekovas.

Kokios laimės reikia ieškoti, galite rasti ČIA(įrašas anglų kalba).

Svarbiausia, nenaudoti prieš save prievartos

Josephas McClendonas III
„Kalbant apie verslą, žmonės dažniausiai žino, ką jie turi padaryti (pvz. pardavimai), kokius rezultatus pasiekti. Bet kiekviena nesėkmė ar žingsnelis atgal stabdo jų tikslų pasiekimo greitį. Kaip su tuo kovoti?“, - retoriškai klausė J. McClendonas.

Vienas iš pagrindinių patarimų – niekada nieko nedaryti per prievartą: „Niekas nemėgsta būti verčiamas kažką daryti, net jei verti pats save. Jei aš jus stumsiu į priekį, jūs mane pastumsite atgal“.

Taigi siekiant efektyvumo ir sėkmės darbe reikia nustoti koncentruotis į neigiamus dalykus, ieškoti atsiprašymų, atsikalbinėti, o tiesiog reikia pradėti galvoti apie tai, kas jūsų laukia pasiekus tikslų.

„Jei jus džiuginančiais dalykais sugebėtumėte pakeisti savyje esančias baimes ar dalykus, kurių nenorite daryti, pajustumėte laimę, kuri jus vestų į priekį“, - emocingai kaip pastorius amerikietiškuose filmuose kalbėjo maksimalaus efektyvumo treneris.

Uždegančią neuropsichologo kalbą galite pasižiūrėti ČIA (įrašas anglų kalba).

Keistis nereikia

J. McClendonas taip pat tiki, kad norint pasiekti sėkmės versle savęs keisti nereikia. Tiesiog reikia pradėti šiek tiek kitaip mąstyti.

Asmenybė ir taip keičiasi su laiku. Ir ji pasikeis, jei pakeisite savo mąstymą, bet asmenybės keitimas per prievartą – ne tai, ko reikia. Jei žmogui liepsi pasikeisti, suveiks atmetimo efektas. Mūsų prigimtis yra ginti save tokį, koks esi“, - kalbėjo pašnekovas.

Neuropsichologas taip pat prasitarė, kad sėkmei darbe itin svarbu išsiugdyti savigarbą ir pasitikėjimą savimi.

„Daug žmonių maišo savigarbą su arogancija, iškilumu. Tačiau savigarba pagal apibrėžimą yra užtikrintumo, tikėjimo savimi jausmas. Tai nereiškia, kad turite stovėti ir šaukti, kokie jūs nuostabūs, - pabrėžė pašnekovas. - Nereikia pamiršti, kad pasitikintys savimi žmonės traukia aplinkinius, arogantiški – ne. Jie tik dvelkia netikrumu“.

„Forum One“ – didžiausias lyderystės forumas Rytų Europoje, į vieną sceną sutrauksiantis pasaulines verslo, lyderystės, asmeninės sėkmės žvaigždes ir bestselerių autorius. Finansų valdymas, neurolingvistinis programavimas, asmeninis tobulėjimas, užimtumo vadyba, įtakos menas, naujų rinkų atradimas – kiekvieną iš temų pristatys pranešėjas, kurio įdirbis ir patirtis šioje srityje praktiškai pasiteisinę, pripažinti tarptautiniu mastu ir įkvėpę tūkstančius. Forumo priešakyje – daugelyje pasaulio šalių laukiamas svečias „Virgin Group“ įkūrėjas milijardierius seras Richardas Bransonas, Europos finansų ekspertas Nr.1 Bodo Schaferis ir „Get Jar“ įkūrėjas Ilja Laursas. „Forum One“ vyks birželio 1-2 d. Kaune, Žalgirio arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)