„Kadangi artėja mokesčių reforma, kalba turi būti apie mokesčius, mes turime žinoti lūkesčius abiejų partnerių, norime kalbėtis ne per laikraščius, ne per viešą erdvę, o prie stalo. Mums neramu ir dėl koalicijos, tikimės išgirsti daugiau žinių apie koalicijos ateitį“, – žurnalistams antradienį sakė Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis.

Seimo pirmininkas kartojo, kad socialdemokratų atsakymo, ar lieka koalicijoje, „valstiečiai“ laukia iki rudens sesijos pradžios, taip pat mato galimybę dirbti su socialdemokratų frakcijos nariais, net jei LSDP trauktųsi iš koalicijos.

„Daug kartų esam kartoję, kad tarp Seimo narių yra labai daug susivokusių ir teisingai žiūrinčių į ateitį, Seimo darbą. Manau, mums reikia dirbti su tais, kurie nori dirbti, o ne vien reikšti savo nuomonę viešumoje ir sakyti, kad kažkas negerai“, – sakė Seimo pirmininkas.

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas partijos sprendimą dėl koalicijos žadą po rugsėjo 20-osios, kai savo nuomonę išsakys LSDP skyriai. Keli skyriai jau yra pateikę nuomonę, kad partija turėtų trauktis iš koalicijos. Sprendimą dėl socialdemokratų ateities priims partijos taryba.

Tuo tarpu socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis sako kalbėjęs su frakcijos nariais ir 13 iš 19 norėtų likti koalicijoje, tačiau po paskutinio socialdemokratų posėdžio praėjusią savaitę jis tvirtino kad frakcija elgsis pagal partijos tarybos sprendimą.

Socialdemokratai yra paskelbę skyrių apklausą dėl tolesnio darbo koalicijoje su „valstiečiais“, po to, kai LVŽS sutarė su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų. Socialdemokratai yra delegavę ūkio, užsienio reikalų ir teisingumo ministrus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)