Pagal sutartį lėšas Vilniaus savivaldybė gali panaudoti per metus, bet viliamasi, kad visa suma bus panaudota dar šiemet, nors situacija rinkoje pakankamai sudėtinga dėl žaliavų brangimo ar trūkumo, kai kurių projektų koregavimo, pranešė savivaldybė.

„28 mln. eurų investuojame į švietimo, socialinių paslaugų, sveikatos, kultūros, aplinkos ir miesto plėtros sritis“, – pranešime sakė savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Švietimo įstaigų statybai bei modernizavimui planuojama skirti iki 8 mln. eurų, socialinės infrastruktūros projektams – apie 1,1 mln. eurų, medicinos įstaigų statybai ir rekonstrukcijai – 3 mln. eurų, kultūros investicijų projektams – 1,2 mln. eurų.

Investicijoms į sporto infrastruktūrą numatyta apie 5,7 mln. eurų, susisiekimo – apie 5,9 mln., o aplinkos ir miesto plėtros programai – 3,1 mln.

Svarbiausiais projektais įvardijami švietimo įstaigų statyba bei Lazdynų baseino užbaigimas: numatoma finansuoti gimnazijos Tolminkiemio gatvėje, Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijos priestato, darželio Bajorų kelio gatvėje statybas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją