Šiomis lėšomis bus finansuojama komisariato su areštine statyba. Jį planuojama užbaigti 2022 metų antroje pusėje, pranešė bankas.

Šis projektas yra įgyvendinamas viešos ir privačios partnerystės būdu. Antrinė „Darnu Group“ įmonė „PPP projektas 1“ komisariatą pastatys, įrengs ir dar 12 metų rūpinsis jo valdymu bei priežiūra.

„Teisėsaugos infrastruktūra daug metų buvo tabu privačiam sektoriui, tačiau, kaip rodo praktika, viešos ir privačios partnerystės modelis puikiai tinka įvairiems uždaviniams spręsti, net jei jie yra socialiai jautrūs ir techniškai sudėtingi“, – pranešime sakė „Luminor“ verslo bankininkystės departamento vadovas Jonas Urbonas.

“Darnu Group” vadovė Sigita Survilaitė-Mekionienė teigė, jog viešos ir privačios partnerystės būdu įgyvendinti projektai padeda gerinti pareigūnų darbo sąlygas, efektyvinti veiklą ir skatinti tolesnį bendradarbiavimą tarp valstybės ir verslo.

Naujasis policijos komisariato kompleksas bus erdvesnis, jame bus įrengtos modernios patalpos pareigūnams bei sulaikytiesiems.

Šiuo metu Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas veiklą vykdo keturiuose atskiruose pastatuose, kurių bendras plotas siekia apie 16 tūkst. kv. metrų, dalis iš jų nuomojama. Persikėlus į naujus pastatus, metinės išlaidos turėtų sumažėti apie 290 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją