„Mes didžiuojamės išplatinę jau antrąją padengtųjų obligacijų emisiją. Pirmoji labai sėkmingai buvo išplatinta 2020 metų kovą. Didelis investuotojų susidomėjimas demonstruoja tikėjimą banko finansine padėtimi ir Baltijos šalių ekonomikos perspektyvomis. Emisija leidžia jaustis patogiai, siekiant padėti mūsų klientams ir auginti verslą banko namų rinkose – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje“, – sako „Luminor“ finansų direktorius Palle Nordahlis.

„Luminor“ komanda gegužės 10 dieną dalyvavo serijoje susitikimų su Europos investuotojais ir, sulaukusi teigiamų vertinimų, jau kitą dieną pradėjo emisijos platinimą. Per trumpą laiką skolos vertybinių popierių paklausa gerokai viršijo pasiūlą, kai savo pasiūlymus pateikė daugiau nei 30 Europos investuotojų. Emisijos dydis, kokybė ir diversifikuota rizika leido išplatinti vertybinių popierių už 1,688 proc. metines palūkanas. Kiek mažiau nei trečdalį vertybinių popierių įsigijo vokiškai kalbančių Europos šalių investuotojai, likusieji atiteko Šiaurės ir Baltijos šalių investuotojams.

Obligacijos, kurioms nustatytas Aa1 „Moody‘s“ reitingas, yra įtrauktos į Dublino biržos sąrašus. Vertybiniai popieriai išleisti pagal EMTN (euro medium term note) ir Padengtųjų obligacijų programą. Emisijos platintojas buvo „Luminor Markets“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją