Be to, bankas anksčiau laiko išpirko 228 mln. eurų vertės obligacijų dalį iš ankstesnės 300 mln. eurų emisijos, kurios terminas baigiasi 2022 metais.

Ketvirtadienį įvykę sandoriai pagerins „Luminor“ finansavimo efektyvumą ir sumažins finansavimui skirto kapitalo kainą, teigiama banko pranešime.

Pasak „Luminor Bank“ finansų vadovo Palle Nordahlio, šis žingsnis užtikrins pakankamas banko kapitalo pozicijas, sustiprins įsipareigojimų struktūrą ir kapitalo bazę.

„Reikšminga investuotojų parama rodo tvirtą „Luminor“ padėtį ir teigiamas Baltijos šalių ekonomikos perspektyvas. Išleistų ir atpirktų obligacijų sandoriai užtikrina, kad mes galime ir toliau padėti savo klientams bei plėsti banko veiklą Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkose“, – pranešime teigė jis.

„Luminor“ rugsėjį organizavo keletą virtualių susitikimų su Europos investuotojais. Naują obligacijų emisiją bankas pradėjo platinti rugsėjo 16 dieną, prieš tai gavęs teigiamų atsiliepimų iš potencialių pirkėjų, įskaitant ir esamus anksčiau išleistų obligacijų savininkus, kurie atsiliepė į pasiūlymą atpirkti jų turimas 1,375 proc. obligacijas, kurių terminas baigiasi 2022 metais.

„Luminor“ sulaukė užsakymų iš daugiau nei 80 investuotojų iš daugiau nei 20 šalių. Užsakymai bankui leido išplatinti naujus skolos vertybinius popierius už 0,539 proc. metines palūkanas – tai mažiausia šios rūšies obligacijų kaina rinkoje.

Trečdalis visų užsakymų atlikta iš vokiškai kalbančių Europos šalių, gera obligacijų paklausa stebėta ir Baltijos, Vakarų Europos ir Viduržemio jūros regionuose.

Obligacija, kurios „Moody's“ reitingas yra Baa1, yra įtraukta į Airijos vertybinių popierių biržos sąrašą ir buvo išleista pagal „Luminor“ EMTN ir Padengtų obligacijų programą. „Luminor“ Rinkų departamentas organizavo abu – obligacijų išleidimo ir atpirkimo – sandorius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją