„Didžiosios draudimo bendrovės pradėjo mažinti (...) Baltijos šalių įmonių reitingus. Anksčiau mums nereikėjo gyvų pinigų apmokėti už tam tikras žaliavas, nes buvo kredito garantija, kad mes per 90 dienų atsiskaitysime už tam tikrą žaliavą, ir sumokėdavome tik 10 proc. ir tiekėjas būdavo apdraustas. Šiandien tai sumažėjo 20 proc. ir, norint išlaikyti tas pačias prekybos apimtis, įmonė turi avansu sumokėti. Čia didelė problema“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė V. Janulevičius.

„Lygiai taip pat ir eksportuotojai – bijome parduoti tam tikrai, pavyzdžiui, Italijos įmonei, jeigu mes neturime prekybos garanto, kad jie atsiskaitys su mumis“, – pridūrė LPK vadovas.

Tačiau V. Janulevičius nurodė, kad, jei ši problema bus išspręsta, o susirgimų koronaviruso infekcija skaičius bus mažas, šį laikotarpį verslas išgyvens patirdamas minimalias sąnaudas.

Jis taip pat teigė, kad įmonės šiuo metu yra daug geriau apsirūpinusios apsaugos priemonėmis, nei buvo pavasarį.

„Iki šiol sergančiųjų skaičius apdirbimo pramonėje ir eksportuojančioje pramonėje buvo vienas iš mažiausių todėl, kad visi vadovai puikiai supranta, kad nuo apsaugos priemonių priklauso jų darbas. Šiandien dauguma įmonių yra apsirūpinusios kaukėmis, (...) yra specialių apsaugos priemonių dirbantiesiems ten, kur yra didelė koncentracija žmonių gamybinėse įmonėse. Pasiruošimas tikrai geresnis, nėra ką lyginti su tuo, kas buvo iki tol“, – sakė LPK vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)