D. Cameronas taip pat pridūrė, kad Prancūzijos valdžia, kuri kartu su Vokietija reikalauja įvesti tokį mokestį, gali jį įsivesti savo teritorijoje.

Sausio 6 d. Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy sakė pasirengęs toliau siekti, kad būtų įvestas naujasis mokestis, nepaisydamas Londono pozicijos.

„Jeigu prancūzams taip reikalingas šis mokestis, niekas jiems nesutrukdys jį įsivesti savo šalyje“, - pastebėjo britų premjeras.

Įsivesti finansinių operacijų mokestį pasiūlė Europos Komisija kaip „teisingo finansinės naštos, juntamos dėl pasaulio finansų krizės padarinių, paskirstymo“ priemonę.

Toks mokestis leistų kasmet į bendrą Europos biudžetą surinkti apie 55 mlrd. eurų. Kartu, Europos Komisijos prognozėmis, jis gali sulėtinti bloko ekonomikos augimą ilgalaikėje perspektyvoje - 0,53-1,76 proc. Naująją iniciatyvą palaiko Prancūzija ir Vokietija, tuo tarpu Londonas - stambiausias Europoje finansų centras - ryžtingai pasisako prieš šį įstatymo projektą, nuogąstaudamas, jog tai gali neigiamai atsiliepti darbo vietoms ir gerovei Europoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją