„LNTPA atsiriboja nuo minėtosios bendrovės veiksmų ir stabdo jos narystę asociacijoje. Jokios aplinkybės nepateisina tokio žingsnio. Pritariame ir palaikome tiek aplinkos ministro, tiek Vilniaus miesto mero išsakytą pasipiktinimą ir kritiką dėl šio ciniško poelgio. Toks neatsakingas ir savavališkas NT plėtotojo sprendimas daro didžiulę žalą miesto valdžios, visuomenės ir verslo bendrystei, kuriant miesto gerovę kartu“, – teigia Mindaugas Statulevičius, LNTPA prezidentas.

LNTPA kartu su Vilniaus miesto meru šią savaitę inicijuoja bendrą susitikimą, kuriame aptars susiklosčiusią situaciją ir dėlios sprendimus bei žingsnius, kaip tobulinti esamą tvarką, kad ateityje nebeturėtume tokių neatsakingų atvejų.

LNTPA ragina tiek savo narius, tiek ir kitus NT sektoriuje veikiančius verslus išlikti atsakingais, argumentuotais ir visuomeniškais priimant sprendimus, kurie yra svarbūs miestui ir visai visuomenei.

ELTA primena, kad šeštadienį Vilniaus centre, Ceikinių gatvėje, nukirstas ilgaamžis ąžuolas. Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas tai pavadino vandalizmu ir patikino, kad NT vystytojai leidimų medžio kirtimui neturėjo. Meras pridūrė, kad ketina kreiptis į teisėsaugą.

Nepasitenkinimą išreiškė ir prezidentas Gitanas Nausėda, pavadinęs tai barbarišku išpuoliu.

Pasipiktinę šiuo įvykiu miesto gyventojai pirmadienį organizuoja protestą prie Vilniaus miesto savivaldybės, rašo portalas madeinvilnius.lt.

„Jeigu tau rūpi, kad tokie akibrokštai daugiau nesikartotų, gegužės 22 d., pirmadienį, 14-19 val. ateik į protesto mitingą-budėjimą prie Vilniaus miesto savivaldybės. Atsivesk savo draugus, pranešk apie šį protestą savo profilyje ir paragink ateiti. Jei gali, pasidaryk ir atsinešk plakatą“, – rašoma kvietime.

Kvietime taip pat teigiama, jog protestuotojai reikalaus adekvačių bausmių gamtos niokotojams, politikų ir darbuotojų atsakomybės, bei įstatymų keitimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)