Savivaldybė ir "Litesko" jau kuris laikas neranda kompromiso dėl gyventojų būstų dujofikavimo sąlygų.

Savivaldybė nusiteikusi nedelsdama prašyti "Litesko" įvertinti įdėtas investicijas ir pateikti sutarties nutraukimo sąlygas.

Savivaldybės specialistų nuomone, šios investicijos kartu su kreditoriams grąžintomis ankstesnėmis šilumos tinklų skolomis, taip pat bauda už nutrauktą sutartį sudarytų 10-11 mln. litų, rašo "Lietuvos rytas".

Mero Ričardo Malinausko tvirtinimu, patiems gyventojams šios skyrybos visai nieko nekainuos, nes bus surasta kitų finansavimo šaltinių.

2003-iųjų spalį išsinuomodama Druskininkų šilumos tinklus "Litesko" įsipareigojo grąžinti daugiau kaip 6 mln. litų skolų ir per 30 metų renovacijai bei modernizavimui skirti ne mažiau kaip 20 mln. litų.

"Su skolomis jau įdėjome apie 16 mln. litų. Iš savivaldybės nesame sulaukę jokių pretenzijų dėl sutarties vykdymo, tad neįmanoma suprasti reikalavimo ją nutraukti. Mes esame pasaulyje žinoma kompanija. Jeigu būsime verčiami tai daryti, turėsime kreiptis į teismą. Kodėl už pretenzijas dujų įmonei turi atsakyti šilumos tinklai?" - teigė "Litesko" komercijos direktorius Svajūnas Juodka.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją