Pasak asociacijos prezidento Tomo Jaskelevičiaus, asociacijos veiklos sritis plečiasi, prieš tris dešimtmečius įkurta asociacija vis dažniau veikia ne tik inžinerinės, bet ir technologijų pramonės srityse. Pokyčius žymi ir šiais metais prasidėjęs artimas bendradarbiavimas su asociacija „Infobalt“, prie LINPRA veiklos prisijungė net keliolika naujų įmonių. Visa tai rodo, jog pastaraisiais metais inžinerinė ir technologijų pramonė Lietuvoje sparčiai auga, per pastarąjį dešimtmetį inžinerinės pramonės sektoriaus apyvarta išaugo nuo 1,92 iki 4,50 mlrd. Eur, plečiasi eksporto rinkos (eksportas nuo 2010 iki 2020 augo daugiau nei per pusę – nuo 1,47 iki 3,40 mlrd. Eur), narių įmonėse dirba vis daugiau darbuotojų (nuo 32,4 tūkst. 2010-aisiais iki 53,4 tūkst. 2020 metais), auga jų atlyginimai.

LINPRA viceprezidentas Arnoldas Šileika atkreipė dėmesį, kad eksportuojančių įmonių vadovai pastebi akivaizdžius pokyčius tarptautinėje komunikacijoje. Europoje panašaus profilio asociacijos vis dažniau „inžinerijos“ terminą papildo ar keičia „technologijomis“. Skėtinė skirtingų valstybių organizacijas jungianti asociacija dabar vadinasi „Orgalim – Europe‘s Technology Industries“.

Sudaryta LINPRA administracijos ir prezidiumo narių darbo grupė svarstė skirtingus variantus: „Lietuvos inžinerinių technologijų pramonės asociacija“, „Lietuvos technologinių industrijų asociacija“, „Lietuvos pažangių gamybos technologijų asociacija“ ir „Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacija LINPRA“. Pastarasis sulaukė visuotinio narių susirinkimo daugumos palaikymo. Užbaigus teisines procedūras naujasis asociacijos pavadinimas bus „Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacija LINPRA“. Taip pat sutarta, jog asociacijos prekės ženklas, logotipas, sutrumpinimas LINPRA nesikeis.

Susirinkimo metu patvirtintas ir organizacijos Etikos kodeksas. Pristatinėdamas parengtą dokumentą vienas iš idėjos autorių Tomas Prūsas pabrėžė, jog LINPRA nariams svarbi asociacijos ir viso inžinerinės bei technologijų pramonės sektoriaus, sudaryto iš atskirų įmonių, reputacija, skaidri ir sąžininga veikla Lietuvoje bei tarptautinėse rinkose. Iš esamų ir būsimų asociacijos narių tikimasi atsakingos, etiškos ir garbingos veiklos, todėl, remiantis tarptautiniais ir Lietuvos geraisiais pavyzdžiais, paruoštas naujasis Etikos kodeksas, kurį ir patvirtino visuotinio susirinkimo dalyviai.

LINPRA etikos kodekse įvardinamos ir akcentuojamos šios pamatinės vertybės: skaidrus ir lygus atstovavimas LINPRA narių interesams, viešų ir privačių interesų paisymas, sąžiningumas, teisės aktų laikymasis, korupcijos prevencija, etiškas konkuravimas ir verslo solidarumas, pagarba žmogaus teisėms, tvari veikla, aplinkos saugojimas, etiška komunikacija, reputacijos puoselėjimas ir konfidencialumo užtikrinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)