Vaizduotės stoka nesiskundžia reklamos agentūros „Paršiukai stumia tanką“ ar kita veikla užsiimančios „Barakuda VIP“ savininkai.

Kaip DELFI pasakojo komiko Manto Katlerio kortomis prekiaujančios įmonės „O ko ne“ direktorius Donatas Valentinavičius, dabartinis pavadinimas nėra tas, kuris į galvą šovė pirmiausia.

„Turėjome įvairių variantų, bet kitų mums nepatvirtino. Bekalbant su vienu draugu ir sugalvojome „O ko ne“, – sakė jis, bet neprisiminė, kokius pavadinimus kalbininkai atmetė.

Savo mažąją bendriją „Bumbuliokšt!“ pavadinęs komikas Paulius Ambrazevičius pasakojo, kad tokią mintį jam pasufleravo neseniai sūnaus susilaukusi jo draugės sesuo.

Paulius Ambrazevičius

„Ieškojau kokio nors smagaus, neilgo ir įsimenančio pavadinimo. Kaip tik tuo metu mano draugės sesuo susilaukė sūnaus. Naujoji mama nuolat vartodavo tą žodį „bumbuliokšt“, kai vaikas parkrisdavo ar panašiai. Man žiauriai patiko tas žodis, visiškai ant jo užsikabinau“, – sakė P. Ambrazevičius.

Pašnekovas teigė, kad išradingi pavadinimai įsimenami kur kas geriau ir todėl yra naudingesni ir iš rinkodaros pusės.

Išmonės nestinga

Tarp Valstybinės kalbos inspekcijos atrinktų linksmiausių pavadinimų yra ir veganišku šokoladu prekiaujanti įmonė „Ach! Skanu“.

Avalyne internete prekiaujanti įmonė pernai pasivadino „Be kulnų“, langus gaminanti – „Cypa“, odontologų paslaugas teikianti – „Jau ne bedantis“, kelnes mezganti – „Labas, lape“, transporto paslaugomis ir logistika užsiimanti – „Laisvas kaimietis“, internetinė dažų parduotuvė – „Lapė ir sesės“, kebabus gaminanti ir jais prekiaujanti – „Lediniai kebabai“, papuošalais užsiimanti - „Musės imperija“.

Kalbininkams patiko ir įmonės, kuri užsiima internetine drabužių prekyba, pavadinimas „Nebūk nuogas“.

Taip pat – telekomunikacijos ir ryšio priemonėmis užsiimanti įmonė „Planas chuliganas“, šunų kirpykla „Ponas šuo“, konditerijos įmonė „Ramus cukrus“, grafika, dizainu ir interneto svetainių kūrimu užsiimanti „Sūrus darbas, saldus miegas“, reklama ir dizainu užsiimanti „Up up“, interneto paslaugas teikianti „Sekite baltą triušį“.

Nemažai juokingus pavadinimus turinčių įmonių nurodo, kad užsiima „kita veikla“, tai – „Beždžionė ir begemotas“, „Dešimt be dešimt“, „Doleriais nesninga“, „Laukite tęsinio“, „Pavasaris neatėjo“, „Praeik pro šalį“, „Revoliucijų laboratorija“, „Šaukštas ir mėnulis“, „Ūsuota spurga“, „Sferinis arklys vakuume“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)