Tai teigiama "Linavos" kreipimesi į Užsienio reikalų ministeriją ir Muitinės departamentą, teigiama ryšių su visuomene agentūros "A.Jonkus ir partneriai" išplatintame pranešime.

"Kai tik asociacija gaus oficialią informaciją dėl Baltarusijos sprendimo atšaukti sankcijas bei žinos tikslius Baltarusijos muitinės komiteto reikalavimus Lietuvos vežėjams, sąrašai iškart bus perduoti", - teigė "Linavos" prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

Baltarusijos muitinės komitetas antradienį pranešė, jog sutinka iš dalies atšaukti pavasarį įvestą privalomą palydą Lietuvos vežėjams ir netaikyti jos sąžiningiems ir patikimiems vežėjams, kurių sąrašus turi pateikti Lietuvos muitinės departamentas.

Privalomą palydą Lietuvos vežėjams Baltarusija įvedė šių metų balandžio mėnesį ir jos atšaukimą siejo su neva patirtos iki 10 mln. JAV dolerių žalos (apie 35 mln. litų) kompensavimu.

Analogišką privalomą palydą šių metų pradžioje Lietuvos vežėjams taikė Rusijos muitininkai. Tačiau po kelis mėnesius trukusių derybų ji buvo atšaukta. Į Rusiją be palydos gali vykti daugiau kaip 1000 Lietuvos vežėjų įmonių, kurios po konsultacijų su Lietuvos muitinės departamentu pripažintos patikimomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją