„Turime papildomą patikrintą informaciją, kad mašinų tikrinimas yra suaktyvėjęs. Kiša jas po rentgenais, ilgiau tikrina. Prisikabinti juridiškai prie to pareigūno negali. Tikrina, bet vėžlio greičiu. Net tas mašinas, kurios važiuoja tranzitu, stato į eilę, sako, kad neturi galimybės jų patikrinti, palaukti reikia“, – ketvirtadienio vakarą BNS sakė R. Austinskas.

Pasak jo, šis suaktyvėjimas prasidėjo neseniai – tik prieš porą dienų papildomai griebtasi patikrų rentgenu.

„Rentgenas jau daug metų pasienyje, bet tikrindavo retai (...), o dabar vos ne visas važiuojančias mašinas. Per valandą iki dešimt automobilių tik patikrina“, – sakė „Linavos“ vadovas.

R. Austinsko tvirtinimu, iki šiol iš transportininkų nėra gauta jokių signalų apie kažkokius pasikeitimus pasienyje. Pasak jo, eismas per sieną dabar gerokai sulėtėjęs, bet nesustojęs.

Jis be kita ko pranešė, kad „Linavos“ atstovai penktadienio rytą vyks į Medininkų pasienio punktą pažiūrėti, kaip vyksta eismas per sieną.

„Neutrali zona pakankamai ilga, apie 500 metrų, ir iš tiesų nepamatysi tos baltarusiškosios pusės. Galima bus tik laiką pažiūrėti, kiek mašinos juda, betarpiškai pakalbėti su vairuotojais ant sienos, pasakys, kokios patikros buvo“, – kalbėjo „Linavos“ prezidentas.

R. Austinskas taip pat teigė nelabai tikįs visišku sienos su Baltarusija uždarymu: „Jie gaus atitinkamą atsaką ir iš Lietuvos, ir Lenkijos pusės. Jie ką, izoliuosis? Matyt, to nebus“.

Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad Baltarusija „uždaro“ sieną su Vakarais.

Jis sakė siunčiantis „pusę kariuomenės“ stiprinti vakarinių sienų apsaugą.

Lietuvos Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Rustamas Liubajevas BNS teigė, jog šiuo metu judėjimas per pasienio punktus su Baltarusija vyksta įprasta tvarka, jokios informacijos iš kaimyninės šalies apie apribojimus negauta.