Leidimą šiai bendrovei vykdyti koncentraciją, įsigyjant AB „Kauno grūdai“, AB „Kaišiadorių paukštynas ir AB „Vilniaus paukštynas“, taip pat susijusius su jomis įmonių kontrolinius akcijų paketus, prieš kelias dienas suteikė Lietuvos konkurencijos taryba. „Kauno grūdų“ atstovų teigimu, leidimus vykdyti koncentraciją anksčiau yra išdavusios ir Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Rusijos konkurencijos priežiūros institucijos.

Daugiau informacijos apie sandorį „Linas Agro Group“ numato pateikti tik jį užbaigus, o kol kas šios bendrovės finansų direktorius Mažvydas Šileika pažymi, jog „po šio įsigijimo „Linas Agro Group“ taps vertikaliai integruota maisto ir žemės ūkio verslo grupei, teikiančia produktus „nuo lauko iki stalo“ ir kurianti didesnę pridedamąją vertę klientams visose veiklos srityse“.

ELTA primena, jog AB „Linas Agro Group“ kartu su jos valdomomis įmonėmis sudaro 1991-aisiais įkurtą įmonių grupę. Jos 2100 darbuotojų gamina, ruošia ir parduoda žemės ūkio žaliavas ir maisto produktus, tiekia prekes ir paslaugas žemdirbiams. Grupė – viena iš didžiausių lietuviškų bei latviškų grūdų eksportuotojų, turi nuosavą trylikos elevatorių tinklą. Taip pat ji – viena iš prekių žemdirbiams (sertifikuotų sėklų, trąšų, žemės ūkio technikos) tiekimo lyderių Lietuvoje, turi sėklių paruošimo įmonę. Grupė valdo 7 žemės ūkio bendroves ir yra pagrįstai laikoma stambia pieno gamintoja. Taip pat ji - didžiausia paukštienos gamintoja Latvijoje, kur turi 4 paukštininkystės įmones.

Viešai paskelbta, kad AB „Linas Agro Group“ 2020 – 2021 finansinių metų 9 mėnesių konsoliduotos pajamos siekė 712 mln. eurų, bendrasis pelnas – 29,2 mln. eur. Šios grupės įmonės veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Ukrainoje.