Fondo vienetus įsigyti gali tik profesionalieji investuotojai, o iki 2024 metų fondas planuoja visiškai suformuoti 50 mln. JAV dolerių vertės portfelį, pranešė bendrovė.

Anot pranešimo, naujasis fondas orientuotas į blokų grandinės technologija pagrįstą decentralizuotų finansų rinką, o šioje rinkoje naudojamos stabilios kriptovaliutos pasirinktos kaip vienas pagrindinių investicinių fondo objektų.

„Lighthouse asset management“ valdybos pirmininkas Šarūnas Butkus teigė, kad tokio fondo sukūrimas atspindi pokyčius tradicinių finansų ir kriptovaliutos rinkose.

„Decentralizuoti finansai ir yra tam tikras šių dviejų pasaulių junginys, besinaudojantis vieno ir kito privalumais – DeFi protokoluose naudojamos stabilios kriptovaliutos, pritaikomi tradiciniai finansų ir investicijų valdymo metodai, tačiau sandoriai sudaromi žymiai greičiau, nes čia nedalyvauja finansiniai tarpininkai“, – pranešime sakė Š. Butkus.

Decentralizuotų finansų rinkos stebėjimo ir analizavimo įrankius fondo valdymo bendrovei suteikė DeFi tyrimų ir plėtros bendrovė „MEV Capital“.

Formaliai veiklą fondas pradėjo pernai rugsėjį, kai jo taisyklėms pritarė Lietuvos bankas.

„Lighthouse Asset Management“ valdo dar du fondus, kurie orientuoti į nekilnojamojo turto, skaitmeninių inovacijų, aukštųjų technologijų projektus ir startuolius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją