„Dėl įtemptos ir nuolat besikeičiančios geopolitinės situacijos verslui gyvybiškai svarbu ieškoti naujų galimybių bei perorientuoti eksporto kryptis. Skirtas finansavimas leis padėti įmonėms rasti naujų verslo partnerių ir rinkų savo produkcijai nuo Europos iki Pietų Amerikos ir netgi Australijos ir Indonezijos“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal priemonę „Naujos galimybės LT“ finansavimas skirtas 20-čiai projektų: Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijai, Vilniaus bei Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmams, Lietuvos verslo konfederacijai, Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacijai bei kitoms verslo asociacijoms ir klasterių koordinatoriams, nurodoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime.

Verslo organizacijų suburtos įmonės rengs prisistatymus užsienio šalyse vykstančiose tarptautinėse parodose ir verslo misijose. Naujų eksporto rinkų paieškos galimybėmis pagal šią priemonę galės pasinaudoti daugiau kaip 400 šalies įmonių.

Pasak ministerijos, iš viso numatyta organizuoti 252 eksporto renginius 41 valstybėje: 153 verslo misijas ir 89 tarptautines parodas.

Daugiausia renginių numatyta Vokietijoje, JAV, Prancūzijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Lietuvos įmonių prisistatymai taip pat bus organizuojami Taivane, Japonijoje, Singapūre, Izraelyje, Pietų Korėjoje, Australijoje, Indonezijoje, Puerto Rike ir kitur.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją