Nuo trečiadienio prekybos tinklo „Maxima“ didesnėse parduotuvėse prekiaujama „Pieno žvaigždžių“ produkcija, skirta Rusijos rinkai, o nuo ketvirtadienio – ir „Vilkyškių pieninės“ gaminiais. Dar kitą savaitę pasirodys ir „Rokiškio sūrio“ asortimentas.

Pirmiausia prekiaujama grūdėta varške, o nuo ketvirtadienio pieno produktų asortimentą papildys Rusijos rinkai skirti jogurtai, jogurtiniai gėrimai, grietinė, varškė, greitai gendantys sūriai ir pan.

Kad paskatintų prekybą, pirkėjams planuojama pasiūlyti produktų su 20-25 proc. nuolaida. Tikimasi, kad tai padės išparduoti Rusijai skirtas prekes per savaitę.

Pasak „Maximos“, produkciją per jų tinklą nori realizuoti ne tik pienininkai, bet ir mėsos perdirbėjai.

Taip pat į mus kreipėsi ir viena didžiųjų mėsos perdirbimo įmonių „Biovela“. Su šiais šalies gamintojais sėdome prie derybų stalo ir jau pasiekėme pirmuosius susitarimus. Jei produkcijos tiekėjų, kuriems reikia padėti realizuoti produkciją, bus ir daugiau, neabejotinai kalbėsimės ir ieškosime sprendimų ir su jais“, teigiama prekybos tinklo atsakyme DELFI.

Anksčiau Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius teigė, kad tarnyba atlaidžiai žiūrės į Lietuvos gamintojų prekes su rusiškomis etiketėmis ir taip padės Lietuvos gamintojams.

Primename, kad praėjusią savaitę Rusija uždraudė įvežti dalį maisto produktų ir žaliavų iš valstybių, kurios yra paskelbusios sankcijas Rusijai. Tai palietė labiausiai JAV ir Europos Sąjungos, tarp jų ir Lietuvos, gamintojus ir perdirbėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (556)