„Atkreipiame dėmesį, kad Lietuvos pašto darbuotojai, aptarnaudami klientus laikosi maksimalių saugumo priemonių – paslaugas atlieka iki slenksčio, privalo dezinfekuotis rankas bei dėvėti kaukes. Tos siuntos, ant kurių yra užrašytas telefono numeris, dedamos į siuntų savitarnos terminalus, tam, kad būtų kuo plačiau užtikrintas bekontaktinis siuntų perdavimas“, – sako Lietuvos pašto korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

Lietuvos paštas taip pat informuoja, kad dėl darbuotojų saviizoliacijos, 40-ojo pašto aptarnavimo teritorijoje, gali šiek tiek vėluoti išmokų pristatymas. Šiuo metu dedamos ypatingos pastangos, kad kuo greičiau būtų surasti pavaduojantys laiškininkai.

Dėl susidariusios padėties Lietuvos paštas keičiasi informacija ir bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir kitomis institucijomis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė BNS trečiadienį sakė, kad, pirminiais duomenimis, laiškininko užsikrėtimas yra susijęs su COVID-19 susirgusiu „Norfos“ darbuotoju.

„Laiškininkas yra „Norfos“ darbuotojo artimas asmuo, tačiau daugiau informacijos kol kas neturime“, – teigė ji.

Lietuvos paštas taip pat informuoja, kad dėl darbuotojų saviizoliacijos 40-ojo pašto aptarnavimo teritorijoje gali šiek tiek vėluoti išmokų pristatymas – ieškoma pavaduojančių laiškininkų.

Iš viso Lietuvoje, oficialiais trečiadienio duomenimis, patvirtinta 1733 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Infekcine liga vis dar serga 280 žmonių, pasveiko – 1369.

Nuo COVID-19 mirė 74 asmenys, dar dešimt susirgusiųjų mirė dėl kitų priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)