Konkurencijos tarybos atstovė Jolanta Ivanauskienė posėdyje atkreipė dėmesį, kad renkantis paslaugos teikėją nebuvo konkurencijos.

„Kalbame apie atvejį, kai nei tiekėjai kviečiami, nei skatinami dalyvauti atrankoje ir nėra jokio būdo numatyta, kas būtų, jei paraišką pateiktų bent keli norintys. Tai rodo, kad nekalbama apie realios konkurencijos užtikrinimą, o tik apie esamos paraiškos užtikrinimą“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė ji.

Tuo metu ministras pirmininkas Saulius Skvernelis priminė atvejį, kai pensijų išnešiojimo konkursą laimėjo ne valstybės, o privati įmonė, ir ji nesugebėjo tinkamai atlikti darbo.

Lietuvos paštas vienintelis pateikė prašymą Ryšių reguliavimo tarnybai (RRT), ir ši pateikė Susisiekimo ministerijai siūlymą nuo 2020 metų sausio 1 dienos iki 2026 metų gruodžio pabaigos įpareigoti bendrovę teikti universaliąją pašto paslaugą.

Dabartinė Lietuvos pašto licencija baigiasi šių metų gruodžio pabaigoje.

Vyriausybės kanceliarija teigia, kad Lietuvos paštas žmones aptarnauja 2304-iose vietose, iš kurių daugiau nei pusė – 1335 — yra kaime, o 969 – mieste.

Pašto tinklą sudaro 542 stacionarieji paštai bei poskyriai (miestuose ir kaimuose), 188 kilnojamosios vietos (paprastai kaime) ir 1574 viešo naudojimo pašto dėžutės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją