Kaip rašoma pranešime spaudai, didžioji dalis Lietuvos pensininkų senatvės išmokas gauna į mokėjimo korteles, 190 tūkst. pensijų į namus pristato Lietuvos pašto laiškininkai, dar apie 19 tūkst. senatvės išmokų senjorai atsiima pašto skyriuose.

„Praėjusiais metais pensijų išnešiojimo į namus paslaugą ėmė teikti kelios kitos bendrovės, tačiau laiku negavę pensijų, Kauno ir Vilniaus senjorai išreiškė norą, kad jų išmokas, kaip ir anksčiau, į namus pristatytų Lietuvos paštas arba bent būtų sudaryta galimybė ją atsiimti pašto skyriuose. Šios paslaugos teikimas mums yra aktualus, todėl dalyvavome „Sodros“ skelbtame konkurse pensijų išdavimui finansinėse institucijose ir jį laimėjome - Lietuvos pensininkai savo pensijas ir toliau galės atsiimti pašto skyriuose“,- sakė Lietuvos pašto Tinklo direktorius Jonas Sadauskas.

Pasak J. Sadausko, 12 Lietuvos regionų, kuriuose veikia mobilus laiškininkas, pensininkai senatvės išmokas ir toliau gaus į namus.

Lietuvos paštas nuo sausio senatvės išmokas pristato 13 Lietuvos savivaldybių: Trakų, Širvintų, Šalčininkų, Zarasų, Molėtų, Šilalės, Kupiškio, Biržų, Skuodo, Šakių, Varėnos, Prienų ir Lazdijų gyventojai pensijas gauna įprasta tvarka.

Visose savivaldybėse norą išreiškę gyventojai gali senatvės pensijas atsiimti pašto skyriuose.

ELTA primena, kad konkursą išnešioti pensijas Kaune ir Vilniuje laimėjusi ir sausį jas į namus turėjusi išnešioti įmonė „Bastaras“ pasirodė negalinti įvykdyti įsipareigojimų. Sausio gale „Bastaro“ įsipareigojimus pristatyti pensijas į namus Vilniuje bei Kaune perėmė Lietuvos paštas. Dėl to pensijos vėlavo keliems tūkstančiams senjorų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)