„Saugome ir vertiname savo kultūrą, tik mums, lietuviams, būdingas tradicijas, kulinarinį paveldą. Dabar turime progą visa tai pristatyti pasauliui ir išties džiugu, kad mumis domisi tiek daug pasaulinės parodos lankytojų“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Užsukusius į paviljoną svečius pasitinka gidai – tikri lietuviškos kultūros ir kulinarinio paveldo ambasadoriai. Jie lankytojus kviečia apsižvalgyti, atkreipia dėmesį į įdomiausias detales, kviečia neaplenkti degustacijų salės ir paskanauti tradicinių lietuviškų gėrimų ir patiekalų.

Lietuvos paviljono pasaulinėje parodoje lankytojai jau ragavo lietuviškų sūrių, tradicinės juodos duonos. Dabar jiems siūloma pasivaišinti obuolių sultimis ir paragauti tradicinių alkoholinių gėrimų.

Pasak Lietuvos ekspozicijos pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“ generalinio komisaro Romo Jankausko, mūsų paviljone lankytojų laukia ne tik vaišės, bet ir įdomios pramogos, galimybė pažinti šalies kultūrą.

Praėjusią savaitę lankytojams pristatyta tautodailė – čia savo meistriškumą demonstravo juostų audėja Vita Babičienė. Tautodailininkės juostos ypač traukė moterų dėmesį. Itales domino, kam yra naudojamos juostos ir kaip paplitęs šis amatas šių dienų Lietuvoje. Visus stebino tautodailininkės kruopštumas ir išradingumas. Paviljono lankytojų dėmesiui pristatyta ir multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio kūryba.

Lietuvos ekspozicija pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“
Lietuvos paviljono lankytojai taip pat gali įsigyti patikusių suvenyrų – molinių varpelių, keramikos dirbinių, medinių angelų ir kt.

Į pasaulinę parodą „EXPO 2015“ parduota jau daugiau kaip 11 mln. bilietų. Kasdien atidaroma vis daugiau parduotuvių, baigiami įrengti paviljonai, kurie dar nebuvo atsidarę, juose pradeda veikti restoranai. Nuo šiandien, gegužės 15 d., parodos „EXPO 2015“ lankytojams vakarais bus rengiami Cirque du Soleil pasirodymai.

Šiandien vieni pirmųjų parodoje „EXPO 2015“ savo Nacionalinę dieną rengia čekai. Kitą savaitę vyks Šveicarijos, Juodkalnijos ir Maroko nacionalinės dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)