„Kviečiame Vyriausybę priimti sprendimus, kurie užtikrintų visišką produkcijos, gaminių ir žaliavų atsisakymą iš agresorių“, – pranešime teigė asociacijos vadovas Šarūnas Frolenka.

Anot jo, tam neužtenka Aplinkos ministerijos sprendimo naikinti Statybos produktų sertifikavimo centro (SPSC) išduotus statybos produktų sertifikatus.

„SPSC nėra vienintelė įstaiga, išduodanti statybos produkcijos sertifikatus. Be to, jie neapima žaliavų, kurias atvežus į Lietuvą ar kitą ES šalį galima pagaminti produkciją su ES šalies sertifikatu“ , – rašoma „Lietuvos kelių“ pranešime.

Asociacijai priklauso 22 kelių statybos įmonės ir organizacijos, tarp jų – didžiausios šalyje kelių ir tiltų statybos įmonės „Eurovia Lietuva“, „Fegda“, „YIT Lietuva“, „Kauno tiltai“ „Panevėžio keliai“ ir kitos.

Reaguojant į Kremliaus agresiją Ukrainoje, SPSC naikina visų Rusijoje ir Baltarusijoje gaminamų statybos produktų sertifikatus, šeštadienį informavo Aplinkos ministerija.

Kaip nurodoma pranešime, Lietuvoje nebebus galima naudoti Rusijoje ar Baltarusijoje pagamintų ir privalomų sertifikuoti statybos produktų. Tai reiškia, kad didžioji dalis tokių produktų negalės būti pardavinėjama ir Europos Sąjungos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją