Tuo tarpu 2001 metais– 428 tūkst. tonų už 139 mln. litų. MLĮA įmonės sudaro apie 85% visos Lietuvos juodųjų metalų laužo rinkos.

“Auganti Lietuvos metalo laužo supirkimo rinka mūsų šaliai yra naudinga. Asociacijos įmonės tiesiogiai prisideda prie šalies ekologijos problemos sprendimo– surenkame metalo laužą, kuris teršia aplinką. Pavyzdžiui, per metus Lietuvoje yra utilizuojama apie 80 tūkst. senų automobilių. Šis skaičius kiekvienais metais auga. Aplinkos apsauga tampa prioritetine veikla Lietuvai integruojantis į Europos Sąjungą,” - teigia Metalo laužo įmonių asociacijos prezidentas ir UAB “Vitoma” generalinis direktorius Arūnas Jankauskas.

Visą Lietuvoje surinktą ir perdirbtą metalo laužą asociacijos narės eksportuoja į užsienio šalis. Pagrindinė metalo laužo importuotoja yra Pietų Korėja. Nemažai juodojo metalo laužo eksportuojama ir į kaimyninę Latviją, taip pat Ispaniją, Vokietiją bei Turkiją.

Metalo laužo įmonių asociacijos prezidento A.Jankausko teigimu, Lietuvos juodųjų metalų laužo rinka 2003 metais išaugs apie 10%.