Susitikime taip pat kalbėta verslo rinkos apsaugos klausimais, aptartos Lietuvos ir Kinijos muitinių bendradarbiavimo susitarimo pasirašymo galimybės, aptartos kliūtys, trukdančios pasirašyti šį susitarimą.

Pasak direktoriaus V.Valicko, Muitinės departamentas parengė bei suderino su suinteresuotomis ministerijomis ir žinybomis Lietuvos Vyriausybės ir KLR Vyriausybės Susitarimo dėl tarpusavio pagalbos muitinės veiklos srityje projektą dar 1998 m. pabaigoje. Tačiau Lietuvos pateikto susitarimo projekto suderinti su KLR pareigūnais bei ratifikuoti nepavyko dėl daugiau nei dvejus metus trukusios Kinijos muitinių administracijos reorganizacijos.

Šiemet Lietuvos Prezidento dekretu Muitinės departamento direktoriui V. Valickui buvo suteikti įgaliojimai derėtis ir parafuoti Lietuvos Vyriausybės ir KLR Vyriausybės susitarimą dėl administracinės tarpusavio pagalbos muitinės veiklos srityje. Šis susitarimas būtų itin svarbus plėtojant dvišalius ekonominius ryšius ir teisėtą prekybą, sprendžiant iš Kinijos atvežamų prekių muitinio įvertinimo problemas.

Kinijos ambasadorius Y.Chenas pažadėjo imtis neatidėliotinų veiksmų, kad susitarimas būtų suderintas, ir būti geros valios ambasadoriumi tarp Lietuvos ir Kinijos muitinių.

Susitarta, kad Lietuvos muitinės departamentas papildomai informuos Kinijos ambasadą apie tolesnę derybų eigą ir pasiektus rezultatus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją