Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje bendrovė nurodo 2020-aisiais gavusi 55,489 mln. eurų pajamų – 24 proc. mažiau nei 2019 metais (73 mln. eurų). Pasak jos, pajamos mažėjo dėl pandemijos ir JAV sankcijų.

„Pasaulinė pandemija ir dėl COVID-19 paskelbtas karantinas, sukėlęs trikdžių visiems partneriams ir dėl kurio išmaniųjų įrenginių parduotuvės buvo uždarytos. Be to, jausdami riziką dėl finansinės krizės ir mažėjančių pajamų, potencialūs klientai labiau ribojo save spręsdami, ar įsigyti naują įrenginį", – nurodoma metiniame pranešime.

Bendrovės teigimu, jos rezultatams įtakos turėjo ir JAV sankcijos, draudžiančios „Huawei“ bendradarbiauti su technologijų milžine „Google“ ir į išmaniuosius įrenginius diegti programėlę „Google Play Store“.

„Huawei Technologies (Vilnius)“ skelbia plečianti nešiojamų kompiuterių, ausinių ir kitų įrenginių pardavimus bei valdanti rizikas.

„Įmonė vis dar yra užtikrinta, kad išliks šios rinkos lydere 2021 metais ir pažangių produktų portfelis leis pasiekti didesnę rinkos dalį“, – teigia bendrovė.

Jos grynasis pelnas pernai sumažėjo 18,5 proc. iki 1,163 mln. eurų, ikimokestinis pelnas – 25,5 proc. iki 1,418 mln. eurų. 2020 metų pabaigoje ji turėjo 4,21 mln. eurų nepaskirstytojo pelno.

Praėjusių metų pabaigoje bendrovėje dirbo 16 darbuotojų (2019 metų pabaigoje – 19).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)