Kaip pranešė bendrovė, naujoji grupės bendrovė „NEO Finance BV“ šiuo metu bus atsakinga už investuotojų iš Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo bei kitų Vakarų Europos šalių pritraukimą į tarpusavio skolinimosi platformą. Vėliau per bendrovę Nyderlanduose planuojama pradėti teikti ir daugiau paslaugų.

„Įsikurdami Nyderlanduose žengėme pirmąjį žingsnį ir padėjome pagrindą tolesnei tarpusavio skolinimo ir mokėjimo inicijavimo paslaugų plėtrai Europoje. Šią šalį pasirinkome todėl, kad čia palankios sąlygos startuolių veiklai ir prie mūsų jau yra prisijungę investuotojai iš Nyderlandų“, – teigė „NEO Finance“ valdybos pirmininkas Evaldas Remeikis.

Šiuo metu į „NEO Finance“ kapitalą trys investuotojai iš Nyderlandų yra investavę 100 tūkst. eurų.

Didžiausią investiciją – 71 tūkst. eurų – bendrovė prisitraukė iš Nyderlandų akseleratoriaus „Crosspring“. „Crosspring“ įkūrėjas ir vadovas Maurice Verwee tapo ir „NEO Finance“ Stebėtojų tarybos nariu.

Tuo metu įmonės Nyderlanduose vadovu paskirtas olandas Markas Leenardsas, prisidėjęs prie kelių finansinių platformų, internetinių žaidimų ir inovatyvių investavimo strategijų sukūrimo. M. Leenardsas turi sukaupęs daugiau nei 18 metų patirtį verslo plėtros ir investavimo srityse, rašo straipsnius investavimo, fintech temomis.

Kaip pažymima bendrovės pranešime, bendrovė sparčiai plėtoja ir mokėjimo inicijavimo paslaugas.

„Tikiu, kad ši veikla turi geras perspektyvas dėl rudenį atsiveriančio Europos Sąjungos mokėjimų reguliavimo“, – sako M. Leenardsas.

Pasak M. Leenardso, Nyderlandai yra pripažinti palankiausia startuoliams valstybe Europoje, ji pirmauja daugelyje tarptautinių reitingų, turi startuolių steigimą skatinančią politiką, taip pat palankias geografines, demografines sąlygas.

„NEO Finance“ duomenimis, iki šiol „Paskolų klube“ yra investavę 13 investuotojų iš Nyderlandų, bendra jų investicija siekia 27,6 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)