Kiek daugiau nei dešimtadalis (12 proc.) spalį apklaustų šalies gyventojų nurodė, kad per pastaruosius 2 mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo, keturi iš dešimties (40 proc.) respondentų atsakė, kad ji nepasikeitė, o nuomonės šiuo klausimu neturėjo 4 proc. respondentų.

Lyginant su apklausa prieš 2 mėnesius, 3 proc. punktais padaugėjo manančių, kad šalies ekonominė padėtis blogėja, ir 5 proc. punktais padaugėjo nurodžiusių, kad ekonominė padėtis nepakito.

Lyginant su gyventojų atsakymais spalį prieš metus, teigiančių, kad ekonominė padėtis blogėjo, padaugėjo 17 proc. punktų.

Kaip parodė tyrimas, šalies ekonominę padėtį kiek geriau vertina jaunimas iki 30 metų, mažesnių miestų gyventojai, respondentai, baigę kolegiją ar technikumą, bei gaunantys vidutines šeimos pajamas – 701–1200 eurų – per mėnesį, specialistai ir tarnautojai.

Kad šalies ekonominė padėtis pastaruoju metu pablogėjo, dažniau mano bedarbiai ir namų šeimininkės bei darbininkai ir ūkininkai, rusų tautybės gyventojai, taip pat respondentai, kurie savo pažiūras vertina kaip centristines.

Apklausa vyko 2020 m. spalio 13 – 23 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1000 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų), apklausa vyko 118 atrankos taškų. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)