„Dalis administracijos darbuotojų nenorėjo pripažinti teismo nutarties ir įkalbėjo saugos tarnybą „Kvintencija“, kuri neleido administratoriui įeiti į administracines patalpas ir vykdyti savo veiklos. Šiandien ryte mes įėjome į patalpas kartu su savo pasamdyta tarnyba „Ekskomisarų biuras“ ir saugos tarnyba „Kvintencija“ praktiškai nebevykdo čia jokios veiklos, su jais sutartis sustabdyta“, – BNS teigė „Insolvensos“ atstovas Kęstutis Butkus.

K. Butkaus teigimu, „Insolvensai“ būtina pradėti darbus nedelsiant, nes Kauno apygardos teismas nurodė iki rugsėjo 18 dienos pateikti informaciją apie įmonės mokumą, kad būtų galima spręsti, ar įmonei reikia nutraukti restruktūrizavimo bylą ir iškelti bankroto bylą.

Jis teigė, jog į „Lietuvos cukraus“ patalpas pirmadienį ir antradienį jo neįleido įmonės darbuotojais prisistatę asmenys bei saugos tarnybos, jie blokavo prieigas į įmonės administracijos patalpas įvairiomis priemonėmis.

„Argumentas buvo vienas, kad akcininkas „Arvi ir Ko“, kuris teismo sprendimu buvo statytas į akcininkus, paskyrė naują direktorių, nors Kauno apygardos teismas jau buvo nušalinęs visus prieš tai buvusius vadovus ir įmonę valdyti paskyrė turto administratorių. Nevertindami, kad yra teismo nutartis, jie priėmė sprendimą paskirti direktorių ir jis bando pasakyti, kad jis įmonę valdo, nes jį paskyrė akcininkas“, – sakė K. Butkus.

„Insolvensa“ nurodo, jog trečiadienio rytą administratoriaus ir jo samdytos saugos tarnybos atstovai vėl atvyko į įmonę, tačiau patalpas blokavo penki asmenys, „kai kurie jų atrodė neblaivūs“.

„Nors šie žmonės teigė esantys įmonės darbuotojai, mūsų žiniomis, įmonėje dirba tik vienas iš tuo metu įmonės teritorijoje buvusių asmenų – Robertas Jakevičius. Darbuotoju (projektų vadovu) prisistatė ir Marijampolėje žinomas verslininkas Žydrūnas Buzas, tačiau administratorius tokių duomenų neturi“, – nurodo bendrovė.

„Visi šie asmenys trukdė patekti į patalpas, priešinosi įmonės turto saugumą užtikrinantiems apsaugos pareigūnams, puolė administratoriui atstovaujančius advokatus bei grasino fiziniu susidorojimu“, – teigė ji.

Pasak bendrovės, asmenis iš įmonės teritorijos išvedė apsaugos tarnyba, o incidentą aiškinasi policija.

Kaip 15min.lt teigė „Lietuvos cukrus“ akcininko advokatas Erikas Rugienius, apie ketvirtą valandą ryto į Marijampolės cukraus fabriko patalpas pradėjo veržtis naujo administratoriaus pasamdyti apsaugos darbuotojai. Gamyklos patalpose tuo metu dar buvo susirinkę kai kurie vadovai, šiuos saugojo kita apsaugos įmonė.

„Į patalpas įsiveržta kirviais išlaužus duris. Budėję du apsaugos darbuotojai buvo čia pat sumušti ir išvilkti į lauką, jiems buvo uždėti antrankiai“, – 15min.lt teigė E.Rugienius.

Teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir paskyrė administravimą praėjusią savaitę. Jis taip pat sustabdė jau anksčiau atsistatydinusios „Lietuvos cukraus“ vadovės Linos Minderienės bei Kipro bendrovės „Hofenberg Limited“ paskirto vadovo Rimo Smolsko įgaliojimus, o sprendimą dėl restruktūrizavimo bylos nutraukimo ir bankroto bylos iškėlimo „Lietuvos cukrui“ turėtų priimti rugsėjo 23 dieną.

Restruktūrizavimo byla verslininko Vidmanto Kučinsko netiesiogiai valdomam „Lietuvos cukrui“ iškelta 2018-aisiais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)