Anot „Involsenos“ pranešimo, teismas atsižvelgė į bendrovės kreditorių siekį užtikrinti įmonės veikimą prasidedant derliaus supirkimo sezonui ir tęsiantis chaotiškam restruktūrizavimo ir bendrovės valdymo procesui.

Administratorius organizuos „Lietuvos cukraus“ veiklą, užtikrins įsipareigojimų vykdymą, galės bendrovės vardu sudaryti sandorius, valdyti banko sąskaitas ir atlikti visus veiksmus, kad „Lietuvos cukraus“ turtas būtų naudojamas tik bendrovės veiklai vykdyti bei pajamoms uždirbti.

„Pilnas bendrovės administravimas nėra dažnas reiškinys Lietuvoje, tačiau šiuo atveju toks sprendimas padės išlaikyti įmonę funkcionalią itin svarbiu jai ir viso regiono ūkininkams laikotarpiu. Teismas atsižvelgė į trijų kreditorių, kurių bendra reikalavimų suma sudarė beveik 90 procentų visų reikalavimų sumos, argumentus“, – teigiama pranešime.

„Nepaisant to, kad Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad tikrasis „Lietuvos cukraus“ akcininkas yra „Arvi ir ko“, įmonėje svarbius sprendimus mėginta priimti tam įgaliojimų neturinčios Kipro bendrovės vardu. Iš esmės bendrovė buvo likusi be legalaus vadovo, todėl tikėtina, kad jos veikla būtų
paralyžiuota“, – sakė paskirtasis administratorius.

Teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir paskyrė administravimą praėjusią savaitę. Jis taip pat sustabdė jau anksčiau atsistatydinusios „Lietuvos cukraus“ vadovės Linos Minderienės bei Kipro bendrovės „Hofenberg Limited“ paskirto vadovo Rimo Smolsko įgaliojimus, o sprendimą dėl restruktūrizavimo bylos nutraukimo ir bankroto bylos iškėlimo „Lietuvos cukrui“ turėtų priimti rugsėjo 23 dieną.

Įmonės valdymą administratorius perėmė nedelsiant po teismo sprendimo, todėl šiuo metu visas „Lietuvos cukraus“ administravimo funkcijas atlieka „Insolvensa“.

Restruktūrizavimo byla verslininko Vidmanto Kučinsko netiesiogiai valdomam „Lietuvos cukrui“ iškelta 2018-aisiais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)