„Ateinu vadovauti Lietuvos bankų asociacijai išties įdomiu metu. Viena vertus, Lietuvoje turime tvarų bankinį sektorių – bankus su stipria kapitalo baze ir didele patirtimi. Kita vertus, Europoje ir pasaulyje bankų sektorius susiduria su lig šiol nematytais dideliais iššūkiais: mažėjančiu pelningumu, griežtėjančiu reguliavimu, technologiniu spaudimu, augančia konkurencija iš drąsiai į rinką žengiančių finansinių technologijų startuolių bei reputaciniais iššūkiais.

Džiaugiuosi, galėdamas prisijungti prie stiprios komandos ir kartu su rinkos dalyviais, ekspertais, reguliavimo institucijomis bei visuomene prisidėti prie dar tvaresnio bankinio sektoriaus bei kurti visuomenės gerovę užtikrinant abipuse nauda pagrįstus klientų, priežiūros institucijų ir bankų tarpusavio santykius“, – pranešime sako Mantas Zalatorius.

M. Zalatorius šiuo metu yra Švedijos prekybos ir investicijų tarybos „Business Sweden“ viceprezidentas Vidurio ir Rytų Europai.

DELFI primena, kad gegužės pabaigoje buvo paskelbta, kad M. Zalatorius laimėjo eksportą skatinančios agentūros „Versli Lietuva“ vadovo konkursą, tačiau atsisakė vadovauti šiai įstaigai.

Naujasis prezidentas išrinktas besibaigiant antrosios S. Kropo kadencijos metams. Jis asociacijai vadovauja nuo 2008 m.

Lietuvos bankų asociacija veiklą vykdo 25 metus. Ji vienija „Citadele“, „Danske Bank“, DNB, Medicinos, „Nordea“, „OP Corporate Bank“, SEB, „Swedbank“, Šiaulių bankus ir Lietuvos centrinę kredito uniją.

Manto Zalatoriaus gimė Vilniuje, 1972 m. Vilniaus universitete įgijo filologijos bakalauro diplomą. Ekonomikos ir verslo magistro laipsnį įgijo Kopenhagos verslo mokykloje ir INSEAD universitete, Pažangiųjų Mokymosi Technologijų Centre (INSEAD CALT).

Nuo 1994 m. dirbo Švedijos Prekybos Taryboje, prekybos komisaro Lietuvoje padėjėju, investicinių projektų vadovu, o nuo 1999 m. ėjo vykdomojo direktoriaus pareigas. 2008 m. paskirtas Švedijos Prekybos Tarybos veiklos Baltijos šalyse padalinio vadovu ir Centrinės ir Rytų Europos Vadybos nariu. 2010 m. paskirtas Švedijos Prekybos Tarybos vadovu Centrinei ir Rytų Europai.

2012 m. paskirtas nepriklausomu valdybos nariu UAB Visagino Atominė Elektrinė (VAE), didžiausioje energetikos bendrovėje Baltijos šalyse, kur pareigas ėjo iki 2013 m. vidurio.
Nuo 2014 m. paskirtas Švedijos prekybos ir investicijų tarybos viceprezidentu bei Centrinės ir Rytų Europos regiono vadovu.

Turi didelę vadovaujamo ir patariamojo darbo patirtį. Dirbo su daugeliu didžiausių Šiaurės Europos kompanijų, padėdamas joms įeiti į Baltijos rinką, steigiant naujas ar įsigyjant kitas įmones. Pagrindinės kompetencijos sritys yra vadovavimas organizacijomis kompleksiškose situacijose, telekomunikacijos, energetika, žiniasklaida, finansai ir profesionaliųjų paslaugų sektoriai. Dirbo patarėju ir vykdomuoju direktoriumi vykdant „Lietuvos Telekomo” privatizacijos projektą, dalyvavo pagrindinių komercinių TV kanalų bei viešbučių įsigijimo sandoriuose.

M. Zalatorius taip pat yra dirbęs UNICEF Lietuva, Švedijos – Lietuvos Prekybos rūmų ir „Ambersail“ jachtklubo valdybose (pro bono). Taip pat „KB Components“, „Scandic Hotels“ bei kitose direktorių tarybose.

2015 m. apdovanotas Karališkosios Šiaurės žvaigždės ordino Pirmo laipsnio Karininko kryžiumi už nuopelnus Švedijos Karalystei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)