„Konkurenciją ir pažangias inovacijas finansų srityje skatinančios aplinkos kūrimas bei palaikymas Lietuvoje yra viena iš mūsų strateginių veiklos krypčių. Siekiame verslo plėtrai palankaus ir vartotojams kokybiškas bei inovatyvias paslaugas siūlančio finansų sektoriaus“, - teigia Marius Jurgilas, Lietuvos banko valdybos narys.

„Revolut Technologies“, gavusi specializuoto banko licenciją, numato priimti iš gyventojų indėlius ir teikti vartojimo paskolas. Specializuotas bankas savo klientams gali teikti visas pagrindines paslaugas kaip ir bet kuris bankas, skirtumas tas, kad jis neturi teisės teikti investicinių paslaugų.

„Revolut Payments“ ketina leisti elektroninius pinigus ir teikti plataus spektro mokėjimo paslaugas: mokėjimo operacijų (naudojantis mokėjimo kortele, tiesioginio debeto, kredito pervedimo), lėšų išgryninimo, pinigų perlaidų, mokėjimo inicijavimo, sąskaitos informacijos paslaugas.

„Revolut“ grupė veiklą pradėjo 2015 m., jos pagrindinė būstinė dabar yra Didžiojoje Britanijoje. Ši grupė teikia elektroninių pervedimų, valiutos keitimo, mokėjimų kortelėmis ir pinigų išgryninimo paslaugas visame pasaulyje.

Šiuo metu Lietuvoje licencijuota daugiau nei 100 „FinTech“ įmonių. Populiariausia „FinTech“ įmonių veikla - mokėjimai, elektroninių pinigų leidyba ir skolinimosi platformos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)