Pirmojo vizito į Lietuvą atvykstančią BPV vadovę priims Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas. Susitikimo metu numatoma aptarti Lietuvos banko ir BPV bendradarbiavimą bei iššūkius plėtojant vieną iš pagrindinių Europos bankų sąjungos ramsčių.

Pasak Lietuvos banko valdybos pirmininko V. Vasiliausko, dalyvaujant bendrame pertvarkymo mechanizme, kuriama naujos kokybės bankų krizių valdymo sistema, užtikrinanti, kad, net ir komerciniam bankui susidūrus su sunkumais, nesutriktų svarbiausios jo funkcijos, pavyzdžiui, mokėjimai, o indėlininkų ir mokesčių mokėtojų lėšos būtų apsaugotos.

Jo vertinimu, iš anksto planuojant pertvarkymo veiksmus siekiama sušvelninti galimo bankų žlugimo padarinius ir išvengti pertvarkomo banko vertės sumažėjimo.

V. Vasiliausko susitikimo su E. Kionig metu bus aptariama Lietuvos banko patirtis, sukaupta sprendžiant bankų sektoriuje kilusias problemas, aktualijos, BPV planuojant didžiųjų Europos bankų pertvarkymą, ir artimiausių metų Lietuvos banko bei BPV bendradarbiavimo principai.

Vizito metu E. Kionig taip pat susitiks su Lietuvos banko tarnautojais, atsakingais už pertvarkymo funkcijos vykdymą, ir Lietuvoje veikiančių bankų atstovais. Susitikimuose numatoma aptarti Lietuvos ir Europos bankų sektoriaus aktualijas, įvertinti praktinius Lietuvos dalyvavimo bendrame pertvarkymo mechanizme aspektus ir laukiančius organizacinius iššūkius.

Lietuvai pernai tapus bankų sąjungos nare ir veiklą pradėjus BPV, Lietuvos bankas tapo BPV plenarinės sesijos, kuri sprendžia svarbiausius euro zonos bankų pertvarkymo klausimus, nariu. Trijų didžiausių Lietuvos bankų - AB SEB banko, „Swedbank", AB, ir AB DNB banko bei bankų sąjungoje veikiančio AB „Citadele" banko pertvarkymo planavimą perėmė BPV, tačiau ji, vykdydama kasdienes funkcijas, pasikliauja ir Lietuvos banko tarnautojais, jų patirtimi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją